Paterna celebra un Ple Municipal Infantil de l'Escola d'Estiu

Guardar

Sota el lema “Educació en Valors”, el Col·legi Vicente Mortes i el Ple de l'Ajuntament de Paterna han acollit aquest dijous la tercera acció conjunta prevista dins de l'Escola d'Estiu 2016. Es tracta d'una iniciativa educativa en la qual han participat més de 200 nenes, nens i adolescents, així com representants d'associacions del territori per, per segon any consecutiu, conscienciar a aquest col·lectiu sobre els valors de Convivència, Cooperació, Respecte i Companyonia.

Amb aquest objectiu, al matí prop d'una vintena de nens i nenes de l'Escola d'Estiu s'han donat cita en el saló de plens en la I Sessió Extraordinària de Ple Municipal Infantil Escola d'Estiu, en el qual l'Alcalde de Paterna Juan Antonio Sagredo, ha respost a les preguntes i propostes que li han formulat els menors i que s'han interessat, entre altres coses, sobre com és la vida de l'Alcalde, què pot fer pel bullyng o si de petit anava a escola d'Estiu. Així mateix, Sagredo ha avalat el treball realitzat i la metodologia de coordinació que s'ha vingut emprant en les dues últimes edicions.

La participació de les nenes i nens ha anat en la línia del treballat a l'Escola d'Estiu, mostrant en les seves intervencions claredat i consciència sobre els valors construïts al llarg de la mateixa. En les seves preguntes i en les propostes realitzades, es denota una motivació a continuar aprenent sobre la realitat en la qual viuen i que és diversa, intercultural i que necessita de la participació de totes les persones per ser millor.

A part de l'activitat d'avui, durant les setmanes anteriors s'han realitzat altres dues accions conjuntes emmarcades a l'Escola d'Estiu, denominades “Medi ambient i Salut Comunitària” i “Participació i Convivència”, en les quals han participat al voltant de 550 nenes, nens i adolescents. Han estat unes jornades riques, intenses i diverses, que han promogut la conscienciació mediambiental i en les quals s'han treballat els següents lemes: Cuidem l'aigua; Si reciclem, tots guanyem; La naturalesa és una bellesa i La naturalesa sosté la vida. I la participació i la convivència a través del treball dels següents elements: Caminant cap a la igualtat, Viure entre cultures, viure en llibertat i Nosaltres tenim alguna cosa que dir.

En aquests dies s'han construït tres galledes (un per dia d'acció conjunta) que reflecteixen les creacions, propostes, reflexions i criteris construïts pels nens, les nenes i adolescents al llarg de tot el mes i que s'exposen en diferents punts del centre de Paterna, com a forma de donar valor a les produccions i creacions generades pels nens i nenes, sobre la base de la cooperació i l'ajuda mútua.

Qui fan possible aquesta activitat conjunta d'estiu?

Aquesta activitat s'emmarca dins del projecte comunitari intercultural, que des del 2010 l'Obra Social ”la Caixa” impulsa en 16 territoris de tot l'Estat Español i des de juliol de 2014 en altres 23 territoris nous, per configurar un model d'intervenció social centrat en el protagonisme de les comunitats locals. El projecte als barris de la Coma i de Santa Rita compta amb la participació de la Fundació Secretariat Gitano de la Comunitat Valenciana, com a entitat referent i amb el suport de l'Ajuntament de Paterna. Al territori, la seva engegada ha estat possible gràcies a l'esforç col·lectiu, tant dels professionals esmentats prèviament, com de diverses entitats i plataformes ciutadanes, entre les quals es troben les següents:

Associació Dones de Santa Rita Fundació Secretariat GitanoAssociació Intercultural VIU Gespaterna - Gestió i Serveis de Paterna, S.L.O.Associació Crear-te Mesquita de PaternaLa Monda Lironda Associació EvaAssociació Renovo Save TheChildren AMPA Escola Infantil El Vaig moldre Serveis Socials MunicipalsAssociació Dones Africanes de Paterna i de la Comunitat València Nou Horitzó EsglésiaAssociació de Familiars de Malalts Mentals (AFEMPES) IES Henri MatisseCentro Infodona de Paterna Fundació DiagramaEsglésia Evangèlica Filadèlfia de Santa Rita Centro de Menors de AlborgíAsocult 00 Centre Infanto-Juvenil LaMengi Associació ASSEPA Grup Imedes

El Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural aglutina les diferents propostes i impulsa una lògica de treball on preval la coordinació, la cooperació, el diàleg i la planificació estratègica, posant en valor els recursos existents al territori per treballar educativa i comunitàriament.

Arxivat a:

Destacats