Paterna blinda La Canyada amb càmeres de seguretat

Guardar

La Canyada
La Canyada

L'Ajuntament de Paterna començarà la instal·lació de la xarxa de 300 càmeres que componen el projecte de videovigilància i control de trànsit amb el qual l'executiu socialista pretén reforçar la seguretat ciutadana i la protecció de tot el terme municipal.

Així ho ha anunciat la Tinenta d'Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, qui ha explicat que "mig centenar d'aquestes càmeres s'implantaran en totes les entrades i eixides i en aquells punts estratègics de La Canyada determinats per Policia Local, un desplegament tecnològic que permetrà blindar i augmentar la seguretat de tota aquesta zona".

En aquest sentit, Campos ha destacat que "amb la implantació d'aquests sistemes d'última generació de captació i anàlisi de les imatges, desplegats utilitzant el cablejat de la xarxa d'enllumenat públic, es crearà una infraestructura de comunicacions basada en tecnologia B-PLC i connectada a una central d'alarmes que permetrà avisar davant qualsevol incidència que es poguera produir, millorant el temps de reacció i facilitant el treball de la Policia Local".

Tal com ha assenyalat Núria Campos, "es tracta d'un ambiciós projecte de Seguretat Ciutadana que permetrà la vigilància i gestió dels accessos a les urbanitzacions, per ser els nuclis amb major densitat de trànsit en hores punta i el control en els punts d'accés als col·legis, zones comercials i altres punts estratègics que, per la seua importància, necessiten un control remot de la circulació viària i de la seguretat activa".

A més d'oferir informació en temps real, les càmeres podran fer girs de 360 graus per a captar imatges panoràmiques i permetran enfocar matrícules en aquells casos en els quals s'haguera d'identificar un vehicle.

Finalment, Campos ha afirmat que aquest projecte forma part del Pla Actua, està cofinançat amb Fons Feder de la UE, tindrà una inversió superior als 600.000 euros i "permetrà convertir a Paterna en una autèntica Ciutat Intel·ligent, més segura i integrada".

Destacats