Paterna analitzarà amb georadar l'entorn de la Torre per a determinar l'estat del subsol i les seues coves

Guardar

Cuevas Paterna
Cuevas Paterna

L'Ajuntament de Paterna ha adjudicat el projecte d'estudi amb georadar del subsol de l'entorn de la Torre i el parc de les coves per a conéixer el seu estat i condicions. Així ho ha anunciat el regidor de Patrimoni Històric, Roberto Usina, que ha explicat que "aquest estudi permetrà obtenir una planimetria de les zones analitzades, en les quals sabem que hi ha coves soterrades, per a poder prevenir qualsevol ensulsiada en el cas de pluges intenses, i realitzar actuacions de farciment, si fora necessari, per a assegurar el ferm".

Les coves són un tipus de construcció singular molt estés a Paterna que van proliferar durant els segles XVII i XVIII. Amb el pas dels anys, molts d'aquests habitatges van ser abandonats i el consistori va anar adquirint moltes d'elles per a reconvertir-les en espais públics.

L'estudi amb georadar a través de l'emissió d'ones, que són interpretades per un professional, permet conéixer la densitat, els espais o els materials presents fins a 4 metres per davall de la superfície.L'estudi que es realitzarà en dos trams de l'entorn de la Torre llançarà informació sobre l'estat del subsol i permetrà l'execució de mesures, si foren necessàries, per a evitar enfonsaments de terra, situacions molt difícils de preveure sense anàlisis com el que ara es realitzarà.

"En aquesta zona de Paterna" – ha explicat Usina - "hi ha actualment unes 75 coves en ús, però sabem, per la documentació existent, que hi ha construccions d'aquest tipus sota terra, per la qual cosa és important conéixer el seu estat i actuar si és necessari, una cosa en la qual la tecnologia pot ajudar-nos proporcionant informació molt precisa".

L'anàlisi es realitzarà a la fi d'abril i, a partir d'ací, i després de la interpretació dels resultats obtinguts i les dades recollides, es podrà conéixer com és i què hi ha baix.

Destacats