Paterna, Alboraia, Sedaví i Tavernes Blanques exigeixen el Bonus Or de la EMT pels seus municipis

Guardar

Reunió Alcaldes Paterna, Alboraia, Sedaví y Tavernes Blanques 2
Reunió Alcaldes Paterna, Alboraia, Sedaví y Tavernes Blanques 2

Les localitats valencianes de Paterna, Alboraia, Sedaví i Tavernes Blanques reivindiquen el Bonus Or de l'EMT per als veïns de les seues ciutats que utilitzen aquest servei d'autobús públic metropolità.

Els alcaldes de Paterna, Juan Antonio Sagredo, d'Alboraia, Miguel Chavarria, de Sedaví, José Cabanes i la regidora de Tavernes Blanques, Rosa Baixauli han mantingut una trobada per a abordar de manera conjunta aquesta reivindicació encaminada a aconseguir que els seus municipis puguen accedir a l'abonament anual de transport que permet viatges il·limitats a les persones majors de 65 anys, pensionistes i discapacitats.

Tal com han recordat els quatre edils, amb la seua reivindicació tracten d'ajustar-se al que es disposa pel Síndic de Greuges en el seu últim informe, en el qual el defensor insta als municipis a posar-se d'acord per a signar convenis que els permeten accedir a aquest carnet ciutadà que suposa un important estalvi econòmic als qui el tenen.

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha assenyalat que "els usuaris paterners de l'EMT tenen dret a tenir les mateixes oportunitats de beneficiar-se dels descomptes d'aquest servei de transport que els usuaris de València. La prolongació de les línies de l'EMT les estem pagant entre tots els valencians, i és de rebut que no hi haja ciutadans de primera i de segona".

Per part seua, l'Alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarria ha indicat que "Alboraia està pagant a l'EMT una quantitat important perquè els autobusos entren tant a la Patacona com al poble" al mateix temps que ha recordat que "l'EMT rep subvencions tant de la Generalitat com de l'Estat per a donar servei a TOTS els veïns".

"No és just que veïns del mateix carrer puguen optar al Bonus Or uns si i uns altres no segons el costat en el qual visquen", ha remarcat Chavarria.

La regidora de Tavernes Blanques, Rosa Baixauli ha afirmat que "l'únic mitjà de transport de Tavernes Blanques és el bus de l'EMT" i ha precisat que "les persones jubilades del municipi han d'agafar dos autobusos per a arribar al centre d'especialitats sanitàries, per la qual cosa és imprescindible que puguin accedir al Bonus Or, per necessitat social".

Finalment, l'Alcalde de Sedaví, José Cabanes ha assenyalat que "l'autobús de l'EMT és l'únic mitjà de transport públic que tenen els nostres veïns per a arribar fins a l'hospital de referència Dr.Peset, un autobús que només discorre per una avinguda necessària per a arribar a la pedania de Forn Alcedo i recorre aproximadament 1 km".

Destacats