Més de 50 menors de la Coma realitzen un grafitti urbà en un projecte pioner de millora de la convivència

La iniciativa sorgeix de l'Ajuntament de Paterna amb la col·laboració de Jovesolides per a donar resposta a les necessitats educatives detectades pel que fa a la convivència de la població infantil i juvenil

Guardar

grafitti Paterna
grafitti Paterna

Més de 50 menors han participat en la creació d'un grafiti urbà en el barri de la Coma, en un projecte pioner de l'Ajuntament de Paterna i Jovesólides per a fomentar la millora de la convivència entre la població infantil i juvenil.

Durant aquesta setmana, els i les menors han realitzat diverses sessions de treball en les quals han anat donant forma al mural, en el qual es plasmen valors com el respecte, el treball en equip, la creativitat, la motivació i l'esport.

El grafiti s'ha realitzat en una de les parets del Centre Poliesportiu municipal de la Coma al carrer Silla i, abans de realitzar-ho, els i les participants van assistir a sessions teòriques sobre art urbà amb els artistes Sr. Marmota i Mink i, fins i tot, han visitat el Barri del Carme a València per a reconéixer i inspirar-se amb els nombrosos exemples que poden trobar-se als seus carrers.

Tal com ha explicat la regidora d'Inclusió Social, Isabel Segura, "creiem que aquesta ha sigut una experiència inclusiva molt significativa per als i les participants, que a més de conéixer una forma d'expressió artística, han aprés a treballar en equip, a ser més creatius, a respectar-se i a cuidar i valora, tant als seus companys com l'entorn en el qual viuen"

La iniciativa ha sigut executada a través de Jovesólides, una entitat sense ànim de lucre que treballa amb menors a través dels programes Kumpania, (enfocat en menors d'ètnia gitana) i Nala (focalitzat en menors en risc d'exclusió social). Els participants d'aquests programes han sigut els que han donat vida a aquest mural que pretén convertir-se en símbol de la convivència veïnal.

En el projecte, també ha participat la regidoria d'Esports, que ha cedit l'espai municipal per a la realització del mural urbà.

Les sessions pràctiques de treball, que s'han realitzat amb grups bambolla i aplicant les mesures de seguretat per a evitar la propagació del COVID19, finalitzen aquesta vesprada, en la qual els i les menors remataran el grafiti resultat del treball en equip.

Destacats