Les biblioteques de Paterna incorporen el conte 'Pompa i Pompe" sobre malalties estranyes

Guardar

Presentación Pompa y Pompe
Presentación Pompa y Pompe

Les biblioteques de Paterna comptaran a partir d'ara en el seu catàleg amb el llibre infantil “Pompa i Pompe”, una història protagonitzada per un nen que pateix la malaltia Pompe, considerada com a malaltia estranya i que afecta 125 persones a Espanya.

El conte, escrit per Raquel Parrondo, professora de l'Escola Infantil “Minerva” de la localitat, es va presentar ahir en la Cova Gran i a l'acte van acudir el regidor d'Atenció a la Infància i Educació, David Fortea, i el regidor de Smart City, Atenció a la Ciutadania, Biblioteques i Museus, Lucas Jodar.

Durant la presentació, el regidor Lucas Jodar va voler agrair a l'escriptora la donació dels llibres i va explicar que “a partir d'ara tots els veïns i veïnes que ho desitgen podran trobar exemplars d'aquest llibre en totes les biblioteques del municipi”.

Per part seua, el regidor Fortea va destacar la importància d'aquest llibre que “permet acostar aquesta malaltia especialment als nens i nenes, fent-los coneixedors d'aquesta patologia des d'una perspectiva positiva i en un llenguatge adaptat a la seua edat”.

La malaltia Pompe és una estranya malaltia que es manifesta amb problemes de cor i a la qual segueix la hipotonia muscular a causa de l'absència de l'enzim alfa glucosidasa ácidaGAA que és la que transforma els hidrats de carboni en la proteïna que necessita el múscul. Es calcula que afecta una persona entre 40.000 i a Espanya existeixen 125 casos diagnosticats.

Destacats