La valentia dels tiradors/as i la passió d'un poble pel foc, principals atractius de la Cordà de Paterna en Fitur

Guardar

img-20170118-wa0006
img-20170118-wa0006

En aquest primer dia de Fitur, han sigut molts els visitants que s'han acostat a l'espai de Paterna dins del estand de València Turisme per a viure en directe i en 360 º l'última Cordà que el municipi va celebrar el passat 28 d'agost.

Abillats amb les ulleres de realitat virtual i proveïts d'un telèfon mòbil que reproduïa un vídeo panoràmic d'aquest espectacular acte de foc, els assistents han pogut "colar-se" en el carrer Major de Paterna mentre es llançaven 3.000 coets per minut.

Tal com ha explicat l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, present en aquesta primera jornada de la fira, "la gent que ho ha vist ha quedat al·lucinada amb la valentia dels homes i dones que cada any ens endinsem en la Cordà per a disparar, en menys de 30 minuts, més de 70.000 coets".

El primer edil, que no ha volgut faltar a aquest retrobament de Paterna amb Fitur després de 8 anys consecutius sense tenir presència, ha destacat que "hem tornat a aquest aparador internacional del turisme amb més ganes que mai de donar a conèixer al món la nostra festa més emblemàtica, una festa que forma part de la nostra identitat, que compta amb un himne propi i que cada any guanya en nombre d'adeptes i de participants".

"La Cordà de Paterna representa la passió d'un poble per la pólvora, és un ritual de foc únic i inigualable i, com a tal, ha de ser conegut i reconegut", ha assenyalat Sagredo en referència a la recent petició que ha realitzat l'Ajuntament de Paterna perquè la festa siga declarada d'interés turístic nacional.

Arxivat a:

Destacats