L'estació de metro La Canyada ja compta amb un nou pas entre andanes

Amb aquesta actuació, es milloren les condicions de seguretat i accessibilitat d'aquest pas

Guardar

Paso_entre_andenes_La_Canada
Paso_entre_andenes_La_Canada

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha obert al públic el pas entre andanes de l'estació de La Canyada de Metrovalencia, una vegada finalitzades les obres de millora de les condicions de seguretat i accessibilitat.

L'obertura d'aquest pas ha estat una de les qüestions que han tractat la directora gerent d'FGV, Anaïs Menguzzato, i l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, en la reunió que han mantingut en la seu de l'empresa pública a València Sud.

La intervenció ha permés redissenyar el pas en matèria d'accessibilitat i instal·lar nous tancaments, voreres i rampes. A més s'han millorat també les condicions de seguretat, en incorporar senyalització acústica i lluminosa, així com zones de guiat de vianants.

Els treballs previstos també han comprés l'equipament i modificacions tant en les Instal·lacions de Seguretat Ferroviària, com en els sistemes de protecció de tren afectats pels nous passos a nivell per als vianants.

Aquesta actuació es realitza de manera conjunta amb la qual s'executa en l'estació de Seminari-CEU de Metrovalencia, amb un pressupost de 335.511,02 euros, IVA inclòs. Aquestes intervencions estan incloses en l'estudi de les condicions de seguretat i d'accessibilitat dels passos a nivell i els passos entre andanes de la xarxa d'FGV a València, que contempla com a prioritària la millora de l'accessibilitat i de la seguretat d'aquestes dues estacions.

En aquesta mateixa reunió s'ha abordat també el contingut del Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia i les conseqüències sobre el servei de metro que reportarà per al municipi.

Aquest projecte, presentat recentment pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, compta amb una dotació pressupostària d'uns 235 milions d'euros i té com a finalitat que a partir de 2023 es reduïsquen els temps de pas de circulació en tots els trams de la xarxa de metro i tramvia.

Menguzzato ha explicat que en el cas de Paterna, localitat que compta actualment amb 6 estacions i parades de metro integrades en la Línia 2, "s'aconseguirà una notable millora respecte al servei actual, en fixar una nova freqüència de 12 minuts, i responent així a les demandes històriques dels veïns i veïnes d'aquesta zona".

Destacats