L'Ecoparc mòbil tornarà a recórrer els barris de Paterna en 2021

Guardar

La concejala Merche Navarro en el ecoparque móvil de Clot de Joan
La concejala Merche Navarro en el ecoparque móvil de Clot de Joan

L'Ajuntament de Paterna, en col·laboració amb l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (Emtre), ha programat el calendari del recorregut que realitzarà l'ecoparc mòbil durant 2021 pels diversos barris de la ciutat.

Amb l'objectiu de fomentar el reciclatge entre els veïns i veïnes de Paterna, s'han previst unes 20 visites del miniecoparc a diferents punts del nucli urbà, a Mas del Rosari – La Coma, a Bovalar, Lloma Llarga i La Canyada.

La regidora de Serveis i Neteja, Merche Navarro, ha explicat que "volem continuar impulsant polítiques de reciclatge que ens convertisquen en una societat cada vegada més sostenible, i acostar l'ecoparc als veïns i veïnes de Paterna és una manera de fomentar el reciclatge de molts residus domèstics que poden tindre altres usos i/o eliminar-los correctament per a no perjudicar el nostre entorn".

La instal·lació portàtil es troba fins demà dimecres en el Clot de Joan, en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Les pròximes ubicacions seran Mas del Rosari – La Coma al març, i La Canyada a l'abril, encara que des del consistori aniran informant de les ubicacions i horaris quan s'aproximen les dates d'arribada a cada barri.

El servei itinerant de l'ecoparc permet el reciclatge de fins a 40 tipus de residus diferents com a piles, radiografies, medicament, xicotets electrodomèstics, cartutxos de tinta d'impressores o tèxtils.

Per això, la instal·lació compta amb diferents depòsits per a diferenciar els residus, així com amb un sistema informàtic que facilita un registre d'informació sobre els residus que s'aboquen i els hàbits d'ús dels ciutadans.

A més, un operari de l'EMTRE es troba en tot moment en les instal·lacions per a atendre els dubtes que puguen tindre els veïns i veïnes, així com per a donar informació sobre com reciclar correctament algunes de les coses que tenim a casa.

Destacats