L'Ajuntament i GESPA col·laboraran amb la Fiscalia per a acabar amb tots els dubtes sobre l'encomana de l'empresa pública

Guardar

paterna-_ajuntament
paterna-_ajuntament

L'Ajuntament de Paterna i l'empresa pública Gestió i Serveis de Paterna (GESPA) han oferit aquest dissabte la seua col·laboració a la Fiscalia de València per a corroborar la legalitat de l'encomana de 876.000 euros a GESPA que el consistori va aprovar en el ple del passat mes de novembre per a millorar el servei de manteniment de via pública del municipi.

Tant des del consistori com des de la signatura pública, que no tenen constància que la Fiscalia estiga estudiant aquesta encomana, defensen la legalitat i transparència d'un procediment la necessitat del qual estava justificada per l'informe de la cap de contractació municipal que manté que "per raons de seguretat de persones i vehicles és necessari mantenir l'encomana de via pública a GESPA i reforçar-la per raons d'interès general".

I és que l'encomana aprovada millora substancialment el manteniment i conservació de tots els espais públics de Paterna, augmentant els recursos materials, tècnics i humans, ja que presenten moltes deficiències en el seu ferm i paviment a causa de la falta d'inversió i de conservació de l'anterior equip de govern del PP durant els seus anys de mandat.

"Aquesta encomana permetrà crear i engegar una brigada exclusiva de via pública i atendre queixes i reivindicacions històriques dels veïns", han assegurat al mateix temps que han retret al PP que "ha sigut precisament la seua deixadesa i abandó del poble els que han donat lloc a l'encomanen que ara denuncien".

Finalment, tant des de l'Ajuntament de Paterna com des de GESPA han mostrat la seua total confiança en la justícia i estan convençuts que la causa serà arxivada una vegada la Fiscalia comprove que la 
necessitat del servei està justificada.

Contractació capatàs GESPA

Quant al tema de la contractació del capatàs amb càrrec a aquesta encomana de Via Pública, el president de GESPA, Juanma Ramón ha declarat que "ni ocupa ni ha ocupat cap càrrec en Compromís".

A més, aquesta persona porta treballant per a les empreses vinculades a l'Ajuntament més de 5 anys, en èpoques en què aquest estava presidit per Lorenzo Agustí o Elena Martínez. El màxim responsable de l'empresa pública ha demanat al PP paciència, ja que d'ací a poc temps eixiran a la llum els resultats de l'auditoria realitzada sobre GESPA i els paterners i paterneres podran comprovar com en l'època de Lorenzo Agustí, en la qual María Villajos era la seua mà dreta es gastaven els diners de Paterna en golafres, viatges a l'estranger i amb una política de personal opaca i amb contractes blindats.

"Cada vegada que obrim un calaix apareixen més factures i més proves del balafiament en la qual van sumir Agustí i Villajos a aquest poble", ha declarat el President de l'Empresa Pública, qui també ha volgut destacar que des del 2009 a 2011 no es va realitzar cap procés de selecció reglat. Fins a la present legislatura, GESPA no havia tret borses públiques de contractació. Unes borses que el PP no s'ha molestat a sol·licitar abans de calumniar a veïns de Paterna i a GESPA.

Destacats