Juan Antonio Sagredo: "La Cordà és la passió d'un poble, una dansa amb el foc que es gaudeix"

Especial Fitur 2017 amb l’Acalde de Paterna.

Guardar

Juan Antonio Sagredo
Juan Antonio Sagredo

Seguim de ruta per Fitur i tenim una parada molt especial. Es tracta de Paterna i tots els encants que té. Voleu viure una Cordà 360º? Parlem amb l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo.

Quines novetats ens pot destacar de Paterna per a aquesta edició?

Feia 8 anys que no estàvem en Fitur però per a aquesta edició parlem amb Diputació per a poder venir perquè considerem que enguany és important per a nosaltres, ja que hem presentat en el Ministeri la proposta perquè declaren la nostra Cordà d'Interés Turístic Nacional. Per aqueix motiu, volem centrar-ho sobretot en aquest tema. Per a açò, hem portat unes ulleres virtuals perquè qualsevol puga viure l'última Cordà des de dins. Cerquem transmetre la passió i el sentiment que tenim pel foc.
Quin és la resposta de la gent a la Cordà 360º?
Combinem una tradició amb més de cent anys amb l'últim en tecnologia i la gent està responent molt bé. Els crida l'atenció i veure's embolicat en foc, es tiren 70.000 coets en poc més de 20 minuts la gent ho veu espectacular.
Què destaca a més de la Cordà per a tots els turistes?
Quant al tema turístic tenim la Federació de Intercomparses i dins de la província de València la festa de Moros i Cristians de Paterna és una de les més importants, la nostra música, la nostra gastronomia, el tema tauleller i la nostra joia de la corona que és que tenim cinc àrees econòmiques i estem pensant a fomentar el turisme industrial. Per tant, estem en una ubicació privilegiada, molt prop de la ciutat, de l'aeroport pel qual convidem a tothom al fet que venja a conéixer-nos.
Com defineix Juan Antonio Sagredo la Cordà?
La Cordà la definisc com la passió d'un poble tant abans de començar com quan estàs dins. És una dansa amb el foc que es gaudeix. El carrer major és espectacular quan acaba. Cada any que entre a tirar em trobe més a gust. Quan acabem de tirar els nostres calaixos recorrem el carrer Major anada i volta. Sempre que puga ho vaig a fer, la clau de tot és una continuïtat i que no hi haja aturades. D'aquesta forma s'aconsegueix una Cordà perfecta.
Com cerqueu fomentar aqueix turisme empresarial?
Des del departament d'empresa el que se cerca és treballar amb els cinc polígons per a veure unes rutes, ja que els diferents polígons són quasi específics, perquè es vegen i coneguen les diferents empreses.
Com no dels municipis més grans de l'Horta, Què li reclamen al Govern central?
Reclamem que es modifique la llei de les grans ciutats en les quals entre altres coses ens permetria participar en una sèrie d'impostos com poden ser l'IVA i una altra sèrie d'impostos que ara li'l porta l'Estat i que ens repercutiria uns 3 milions d'euros a l'any més en el nostre pressupost. Cerquem que a més de la població censada es tinga en compte la gent vinculada (les que ve a estudiar, a treballar...). Ja que si es tinguera en quanta seríem una gran ciutat i, a més dels ingressos, podríem gestionar de manera més àgil el municipi.
Quina valoració pot fer del temps del govern en coalició amb Compromís?
Portem poc temps així que molt bé perquè estem en la lluna de mel. Estem portant un treball molt coordinat i molt satisfactori perquè hem aprovat uns pressupostos progressistes i amb el suport de Compromís li dóna una major estabilitat que és el que necessita el poble.

Arxivat a:

Destacats