Els Serveis Socials de Paterna van atendre a quasi un miler de menors durant l'Estat d'Alarma

Es van realitzar al voltant de 6.000 anomenades a famílies amb necessitats específiques durant el confinament, a fi de donar suport a menors amb intervenció oberta, en acolliment familiar o pertanyents a entitats com Jovesólides o Fundació Secretariat

Guardar

Menores Paterna
Menores Paterna

Els Serveis Socials de Paterna han atés a quasi un miler de menors del municipi i durant l'Estat d'Alarma per la crisi sanitària de la COVID-19.

Així ho ha detallat la regidora d'Inclusió Social, Isabel Segura, qui ha explicat que "durant els últims mesos hem realitzat un gran esforç des del Servei de Prevenció i Intervenció amb Famílies per a fer un seguiment exhaustiu dels xiquets, xiquetes i adolescents paterners en situació de vulnerabilitat".

L'objectiu general d'aquest servei és intervindre de manera individual i/o familiar en els casos en què es detecten necessitats o se sol·licita l'atenció d'aquest, quan es tracta de menors en situació de risc i/o exclusió social, i/o de famílies amb necessitats específiques. A més, també s'atenen les sol·licituds realitzades pels mateixos ciutadans, així com les derivades per altres professionals.

Durant el confinament, s'han realitzat prop de 6.000 crides de seguiment, amb la finalitat d'assegurar l'atenció adequada. En aquest sentit, Segura afirma que "estem parlant de menors que es troben, en un alt percentatge, en situació de vulnerabilitat, en un entorn familiar amb multiproblemàtiques i amb manques importants a diferents nivells, que poden afectar de manera significativa al seu desenvolupament, per la qual cosa és important el control i la coordinació amb l'àrea de Salut i la d'Educació".

L'equip Base dels Serveis Socials de Paterna ha comptat amb el suport de l'EEIIA, l'Equip Específic d'Intervenció amb Infància i Adolescència de Paterna, que des de 2010 és gestionat per l'empresa municipal Gespa, i que està format per un Educador Social, una Treballadora Social i una Psicòloga.

Durant l'Estat d'Alarma, l'EEIIA es va mantindre com a servei de suport, fent un treball específic d'atenció i orientació a les famílies, via telefònica i visita a domicili quan la situació així ho ha requerit.

El Servei de Prevenció i Intervenció amb Famílies desenvolupa accions de manera transversal, al costat d'altres àrees municipals, per a donar solucions globals a les famílies que el requereixen, amb necessitats de diversa índole, atenent menors amb intervenció oberta, tutelats, menors en acolliment familiar, xiquets i xiquetes del programa d'ajuda a domicili educatiu o pertanyents a entitats com Jovesólides o Fundació Secretariat Gitano.

Destacats