El Plantío de Paterna comences les seues festes d'estiu

La celebració coincideix amb el 20 aniversari de la visita de la Verge dels Desemparats

Guardar

20 aniversario de la visita de la Virgen(1)
20 aniversario de la visita de la Virgen(1)

Les urbanitzacions del Plantío i Montecañada, del barri de la Canyada de Paterna celebren, a partir de hui, les seues festes d'estiu amb una intensa programació que inclou activitats infantils, actuacions musicals i exposicions.

A més, i coincidint amb el 20 aniversari de la visita de la Verge dels Desemparats (la Pelegrina) al barri de la Canyada de Paterna, durant la setmana es durà a terme un cicle de conferències temàtiques sobre la seua història.

La primera conferència tindrà lloc aquesta vesprada a les 19.30 h en el centre social del barri i serà a càrrec de Manuel Albiñana, divulgador de la Canyada i escriptor, i se centrarà en la història gràfica de la primera visita de la Verge.

El dimecres 24 de juliol, Baltasar Bueno, doctor en teologia, periodista i escriptor, oferirà a les 19.30 h en el centre social una conferència sobre la imatge i advocació de la Verge dels Desemparats.

El dijous 25, a la mateixa hora el Reverend Álvaro Almenar, Vicerector de la Real Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats i Canonge de la S.I Catedral de València parlarà de la festa actual de la Verge i de la “Història de l'Archicofradía i els inicis” en el centre social de la Canyada.

Finalment, el divendres 26 de juliol a les 19 h la Verge visitarà el Monòlit de la plaça del Plantío, acompanyat d'un concert de la Societat Unió Musical la Canyada i a les 20.30 h es produirà la trobada amb el Santíssim Crist de la Fe en la plaça Porta del Sol, al qual seguirà una vigília d'oració a l'Església Parroquial.

La Verge romandrà en el barri fins al diumenge 28, quan serà acomiadada amb una ofrena de flors a les 12 h, seguida d'una Missa Major i traslladada en el “maremòbil” a la Basílica dels Desemparats de València.

Per part seua, el mateix divendres començaran les activitats de les festes d'estiu de l'associació de veïns del Plantío, que se celebraran en el camp de futbol de la urbanització i que s'inauguraran a les 19.30 amb un taller infantil oferit per l'Associació de Dones de la Canyada. Després de la carrera popular pels carrers de la urbanització els veïns i veïnes gaudiran d'un sopar oferit per l'associació de veïns acompanyada per una actuació musical i discomòbil.

El dissabte 27 de juliol, les activitats es reprendran amb l'actuació de màgia en directe de “El Mag Markus” a les 19.30 h. A més, a les 23 h tindrà lloc l'actuació estel·lar del gran mentalista i hipnotitzador “Toni Pons” al qual seguirà a partir de les 00:30h l'actuació musical “Trio Lluna Màgica”.

Les festes finalitzaran el diumenge 28 amb una desfilada de disfresses i berenar infantil a les 19.30 h, una exposició de cotxes clàssics i el tradicional sopar de 'sobaquillo' per a tots els veïns i veïnes.

Destacats