El Museu de Ceràmica de Paterna amplia el seu horari per a fomentar les visites

Amb aquesta ampliació horària, el Museu Municipal de Ceràmica estarà obert als matins dimarts, dijous, dissabte i diumenge de 10 a 13.30, divendres de 16 a 20 hores, dissabtes de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores

Guardar

Interior del Museo de Cerámica de Paterna
Interior del Museo de Cerámica de Paterna

El Museu Municipal de Ceràmica de Paterna amplia els seus horaris a partir del pròxim 26 de març per a promoure les visites a aquest enclavament que acull una important col·lecció ceràmica símbol de la tradició terrissaire de la ciutat.

D'aquesta manera, les instal·lacions municipals estaran obertes al públic també els divendres a la vesprada, aprofitant l'inici del cap de setmana, i per a oferir un major horari d'obertura en el Museu, que en els últims anys ha incrementat progressivament el nombre de visitants.

Amb aquesta iniciativa, ha explicat el regidor de Biblioteques i Museus, Lucas Jodar, "volem facilitar, tant als veïns i veïnes com a persones d'altres municipis, les visites al Museu de Ceràmica, que disposa d'uns importants fons que han anat creixent al llarg dels seus més de 40 anys d'existència".

En les seues instal·lacions es poden trobar peces de l'Edat Mitjana i de l'Edat Moderna trobades en diverses excavacions arqueològiques, i que formen part del patrimoni cultural i artístic de Paterna, la ceràmica del qual va ser exportada diferents punts del territori nacional i internacional.

En aqueix sentit, el regidor Jodar ha destacat que "Paterna compta amb una valuosa herència terrissaire i arqueològica i una de les col·leccions ceràmiques més completes de la província, per la qual cosa volem potenciar les visites per a donar a conéixer aquesta important col·lecció que forma part de la història de la nostra ciutat".

En les instal·lacions, a més de les sales dedicades a exposició, es duen a terme tasques d'estudi, conservació, restauració i divulgació de peces, i, a més, compta amb una biblioteca especialitzada en bibliografia i documentació ceràmica.

Amb l'ampliació de l'horari de visites, el Museu de Ceràmica de Paterna, que forma part de la Xarxa de Museus Etnològics locals, estarà obert els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges en horari matinal, i els divendres i dissabtes també en horari de vesprada.

L'accés al Museu ​està supeditat a les mesures anticovid, per la qual cosa l'aforament està reduït al 50% i és obligatori l'ús de màscara així com guardar la distància de seguretat entre persones.

Destacats