El Festival de Cine de Paterna presenta las diez obras finalistas seleccionadas entre más de 250 cortos

La pel·lícula “Quién a hierro mata” de Paco Plaza, qui ha visitat el Festival en anys anteriors, serà l'encarregada d'arrancar aquesta nova edició el dijous 15 d'octubre

Guardar

sala cine babel
sala cine babel

El Festival de Cinema de Paterna, que se celebrarà del 15 al 18 d'octubre, ha donat a conéixer els deu treballs finalistes del concurs de curtmetratges seleccionats entre les més de 250 obres presentades en aquesta edició.

En la categoria Jove Realitzador/a, dirigit a directors menors de 25 anys, els curtmetratges seleccionats són: "Un mal menor" de Francisco Pérez, "OneLeft" de SebastianDoringe, "Madrid-Estocolm" d'Antonio Ledesma i Carmen Kaltchev, "Lilo" d'Eric Marco i "L'escórpora cega" de Víctor Luiz.

Per part seua, en la categoria de Ficció Espanyola les obres finalistes són "Julieteta" d'Alexandre de Vega i Álvaro Moriano, "L'Aigua" d'Andrea Dargenio, "La seua Rider" d'Alberto Utrera, "Yalla" de Carlo D'Ursi i "Vera" de Laura Rubirola.

La regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa ha volgut posar en valor la qualitat dels treballs seleccionats i agrair el treball del jurat al mateix temps que ha recordat que "els curtmetratges finalistes es projectaran el dijous 15 d'octubre en el Gran Teatre, i el dissabte durant la gala que comptarà amb la presència de Javier Gutiérrez, es coneixeran els guanyadors de cada categoria i es projectaran els dos treballs finalistes".

A aqueix respecte, la regidora també ha destacat que "totes les activitats que es realitzaran compliran els protocols anticovid recomanats per les autoritats sanitàries per a garantir la seguretat dels assistents".

Entre les activitats programades, destaquen la projecció de diferents pel·lícules com "Quién a hierro mata" el dijous 15 d'octubre, "La Mort de Guillem" o "La boda de Rosa" el divendres 16 o "El Olivo" el dissabte 17 amb presentació a càrrec del seu protagonista Javier Gutiérrez.

CURTS FINALISTES

CATEGORIA JOVE REALITZADOR/A

"Un mal menor" de Francisco Pérez. Compte la història de Carlos un xiquet que percep el món sonor a la seua manera i viu amb el seu trastorn auditiu enfrontant-se al món sense perdre la seua essència.

"One Left" de Sebastian Doringer. Diversos pacients esperen en la consulta d'un metge per a conéixer la seua esperança de vida. En la majoria dels casos, el temps assignat no és el que esperaven.

"Madrid-Estocolmo" d'Antonio Ledesma i Carmen Kaltchev. En una nit a Madrid, les mirades d'Eva i María es creuen.

"Lilo" d'Eric Marco. Narra la història d'amor i fantasia de Lia. Després de trencar la relació amb la seua parella, la jove xica s'enamora d'un peix taronja. Junts viuran una surrealista i intensa història on acabaran per descobrir la realitat.

"L'escórpora cega" de Víctor Luiz. Mónica i Miguel creuen que només la fe en la Naturalesa pot salvar la vida dels seus fills malalts. Quan les coses comencen a no anar bé, l'amor fa dubtar a Mónica.

CATEGORIA FICCIÓ ESPANYOLA

"Julieteta" d'Alexandre de Vega i Álvaro Moriano. Julia vol ser actriu, però hi ha alguna cosa que li ho impedeix: les seues pors, els seus complexos, la seua família.

"El Agua"d'Andrea Dargenio. Un home es desperta en un món on l'aigua ha desaparegut, no obstant això, tots es porten com si res passara.

"Su Rider" d'Alberto Utrera. Abril arriba a casa i demana menjar per a sopar. El repartidor que arriba no és el que esperava i tampoc la situació que està a punt de viure.

"Yalla" de Carlo D'Ursi. Durant un partit de futbol, Mufid, un xic de 14 anys es veu embolicat en un atac amb Dron.

"Vera" de Laura Rubirola. Vera (55), una gran aficionada a la música clàssica que treballa com a netejadora nocturna, descobreix a Miguel; un home a qui mai ha vist, però a qui imagina gràcies als objectes que aquest té en el seu escriptori.

Destacats