224 persones participen en el Dia de la donació de sang de Paterna

Guardar

donacion sangre
donacion sangre

Diumenge passat es va celebrar Dia de la Donació de Paterna organitzat pel Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Durant la jornada extraordinària que va començar a les 9.30 hores i va finalitzar a les 20.30 hores, un total de 224 persones es van acostar fins al col·legi Miguel de Cervantes, habilitat especialment per a acollir les donacions. D'entre tots ells, 28 no van poder donar pel fet que no reunien els requisits necessaris i 8 persones ho van fer per primera vegada.

El regidor de Protecció i Drets de la Ciutadania, Julio Fernández, que va acudir durant el matí a la jornada de donació, va voler agrair la solidaritat dels paterners i paterneres, "que any a any donen mostra del seu compromís amb aquesta bona causa".

Exemple d'això és l'augment continu en el nombre de donacions i en sentit, el regidor Fernández ha destacat que "s'ha produït un creixement del 6%, en el nombre de persones que s'han acostat a donar respecte a l'any anterior".

En eixa línia, el regidor hi ha assenyalat la importància de les campanyes de conscienciació sobre les importàncies de la donació de sang per a continuar augmentant el nombre de donants a Paterna, i és que tal com ha destacat el regidor "donar una xicoteta dosi de la nostra sang és un xicotet gest solidari i generós que pot ajudar molta gent a curar-se i inclús a salvar la seua vida".

Finalment, Julio Fernández ha recordat que, a banda de la jornada extraordinària de diumenge passat, els paterners i paterneres que ho desitgen poden anar a donar sang, mensualment, al Centre de Salut d'El Clot i al Teatre Capri. A més, durant l'any, també s'instal·len punts d'extracció en diferents centres del municipi com l'IES Henri Matisse , l'Escola Professional La Salle o el Centre de Salut de La Canyada.

Destacats