Torna la programació cultural a l'Auditori, el Museu de la Rajoleria i la Biblioteca de Paiporta

Guardar

huerta-paiporta
huerta-paiporta

La Regidoria de Cultura enceta la seua programació cultural de tardor a ple rendiment després de les modificacions patides a conseqüència de la pandèmia sanitària per la Covid-19. L'àrea ho ha preparat tot per tal que tots els esdeveniments complisquen amb les mesures sanitàries que marquen les autoritats.

"A Paiporta fem cultura segura i apostem per la cultura sempre, però especialment ara, quan és més necessària que mai. Hem preparat la programació amb molta cura i tenint molt present la garantia de la salut de la població. Per això anime a tot el món a què vinga als nostres espais culturals a gaudir d'espectacles, exposicions i activitats segures", ha manifestat la vicealcaldessa i regidora de Cultura Maribel Albalat.

La celebració dels 20 anys del Museu de la Rajoleria estarà al centre de la programació i les activitats planificades. Destaca l'exposició '20 anys del Museu de la Rajoleria', una mostra commemorativa que recopila treballs de 20 artistes que ja han passat per les portes del Museu i que representen un exemple de la varietat d'obres i peces exposades entre escultura, pintura, il·lustració, ceràmica o fotografia, entre d'altres. La mostra es podrà visitar fins al 31 d'octubre. També organitzat pel Museu, el diumenge 8 de novembre tindrà lloc la segona sessió d''Un Passeig per l'Horta', visita teatralitzada amb Burumballa Teatre pels racons més significatius de les terres de cultiu que envolten Paiporta, proposta que repeteix cita després de la bona acollida en la seua primera trobada.

Les IV Jornades de Memòria Històrica, ajornades a causa de l'esclat de la Covid, s'emmarquen dins de l'oferta cultural conjunta dels diferents espais culturals municipals. Del 5 al 19 de novembre el Museu acollirà l'exposició de l'Associació Cultural Institut Obrer de "Educar en temps de guerra (1936-1939)". L'11 de novembre l'escriptora Cristina Escrivà presentarà en aquest espai el llibre "La residencia de señoritas. 1936-1939. La etapa valenciana del Grupo Femenino de la Residencia de Estudiantes".

Amb "Historia de una maestra", de la companyia valenciana Cáctus Teatre, dissabte 24 d'octubre, arriba a l'Auditori Municipal la reflexió i l'anàlisi fent una mirada enrere sobre la importància de l'ensenyament a la II República. La projecció del film d'Alejandro Amenábar " Mientras dure la guerra", guardonada amb cinc premis Goya, divendres 23 d'octubre, completa la programació dedicada a aquestes jornades d'aquest espai. Per la seua banda, la Biblioteca María Moliner Ruíz participarà de les activitats de Memòria Històrica amb el recital de poesia "El Vers de la Memòria II", dimarts 3 de novembre.

La programació de l'Auditori es completa amb més propostes teatrals, com ara "La Zanja", de Titzana Teatre; "El vestit nou de l'Emperadriu", de Tramant Teatre; "L'electe", d'Horta Teatre, o la divertidíssima comèdia musical "The Primitals" d'Yllana. Altres propostes inclouen monòlegs d'humor, música clàssica amb el concert de Piano d'Adrián Ferrer; dansa amb "Human", de Takiri Art, així com diferents sessions de cinema amb pel·lícules d'actualitat per a tots els públics. Les entrades de cinema es poden adquirir a un preu de 3€ i 4€ en el cas del teatre, amb possibilitat de reduccions, de manera anticipada a www.instanticket.es o dues hores abans de l'inici de la sessió en la mateixa taquilla de l'Auditori.

Per la seua banda, la Biblioteca Pública María Moliner Ruíz continua amb les seues sessions quinzenals d'animació lectora per a infants de "La Colla de Lletres", el taller de poesia "l'Aula de la Paraula" i les trobades mensuals amb el Club de Lectura, que han donat inici aquesta mateixa setmana amb la presència de Raquel Ricart, autora de "El temps de cada cosa", primer llibre treballat pel Club. La programació completa i detallada es pot consultar al web municipal paiporta.es/programacio-cultural.

Destacats