Tallers per a la prevenció del consum de tabac a les escoles paiportines

Guardar

Tallers en les escoles de Paiporta
Tallers en les escoles de Paiporta

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut de Paiporta ha portat a terme els últims dies un taller per a la prevenció del consum de tabac a les escoles paiportines.

El taller ha estat adaptat als coneixements i el bagatge de l'alumnat, de cinqué de Primària, i ha consistit en una teatralització per a explicar els efectes nocius del tabac en la salut en general i en alguns òrgans en particular.

Després de la representació teatral, l'alumnat ha elaborat lemes per a una campanya de conscienciació sobre els efectes nocius del tabac i les substàncies que genera la seua combustió i consum.

La realització de tallers per a l'alumnat de cinqué de totes les escoles paiportines té com a objectiu prevenir el tabaquisme des d'edats primerenques, ja que els estudis indiquen que els i les joves s'inicien en etapes immediatament posteriors a l'edat corresponent.

De fet, està comprovat que els i les joves espanyoles comencen a fumar entre els 14 i els 18 anys, el que converteix Espanya en el país de la Unió Europea on els i les joves s'inicien abans amb el consum de tabac.

És la primera ocasió en què l'Ajuntament realitza aquestes activitats en xiquetes i xiquets d'aquesta edat.

Arxivat a:

Destacats