S'apropa una nova edició de Paiporta Món de Contes

Guardar

paiporta
paiporta

Del 18 d'octubre al 8 de novembre Paiporta acull la quarta edició del seu festival de narrativa oral més representatiu, Paiporta Món de Contes. Quatre setmanes durant les quals el públic assistent coneixerà els contes, mites i llegendes de Grècia, país convidat en aquesta edició.

La convocatòria d'enguany tindrà un significat especial, ja que estarà dedicada a la memòria del gran mestre i amic conta contes Llorenç Giménez. Ell va ser un dels primers a participar com a narrador en aquest festival en la primera edició. "Cada persona siga gran, mitjana o xicoteta, és un narrador d'històries. Totes les persones saben contar". Eren les paraules que Llorenç ens deixava l'any passat per a convidar a tot el món a participar.

Paiporta Món de Contes arriba a la seua quarta edició com a festival de narrativa oral consolidat i amb el mateix esperit que va impulsar la seua creació: valorar la tradició oral. "Volem contribuir a preservar un art amb segles d'antiguitat que fa part de la nostra cultura i del que som com a societat", ha afirmat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

Com ja és habitual, el festival ha començat a calfar motors amb la trobada "Món de Contes al Mercat", que ha acostat al Mercat Municipal i els seus carrers música, històries i diversió de la mà de la companyia Rodamons Teatre. Visitants i veïnat han pogut gaudir d'un matí de contes molt animat.

Divendres, dia 18, el narrador Pep Durán, tot un pioner i impulsor de la tradició oral en els anys setanta, obrirà de manera oficial el festival amb "Els Contes del meu Món". A més, aquesta mateixa vesprada, també se celebrarà la inauguració de l'exposició "Créixer Imaginant", de Pàmpol Teatre.

Amb Durán una desena de narradores, narradors i conta contes participaran en aquesta edició, amb especial menció per a Ifigenia Kakridoni, representant del país convidat i que ens acostarà als mites i llegendes gregues. Amb ells també estaran Matías Tárrega, els membres de Rodamons Teatre, Pàmpol Teatre, Raquel López Cascales, Anna Ballester, Sherezade Bardají o Arnau Vilardebò, encarregat de tancar l'edició d'enguany de Paiporta Món de Contes amb "Divines Seduccions".

Totes aquestes sessions estaran dirigides pel també narrador Susu Benítez, que amb la Regidoria de Cultura ha dissenyat accions per a tots els públics, amb activitats i sessions concertades per als col·legis i instituts del municipi i que visitaran l'Auditori Municipal, el Museu del Rajolar i la Biblioteca Pública María Moliner Ruíz.

La informació detallada sobre activitats, participants, horaris o localitzacions es pot trobar en la pàgina web oficial del festival.

Destacats