Paiporta tindrà un nou bus nocturn i una línia que connectarà amb la comarca

Guardar

bus_lliria
bus_lliria

Paiporta comptarà amb una nova línia interurbana d’autobús que enllaçarà el municipi amb Albal. El nou contracte de transport per carretera CV-108 zona València Metropolitana Sur inclourà la Línia 3B Transversal Paiporta-Albal que connectarà el recorregut amb la resta de la comarca sense haver de passar per València. D’aquesta forma s’empalmarà amb l’estació de metro a Paiporta i comptarà amb 37 expedicions d’anada i 36 de tornada, de dilluns a divendres laborables, amb un interval de 30 minuts entre autobús. 

Es tracta de l’aprobació del projecte definitiu de transport per a l’Horta Sud que es va anunciar a juliol de l’any passat. Seguidament, la Generalitat licitarà el nou contracte per a atorgar el servei per a deu anys.

Paiporta també disposarà de connexió nocturna gràcies al projecte CV-106, que reordena la zona oest de l’àrea metropolitana de València amb 10 línies entre les quals es troba el nocturn L8N que unirà Torrent-Picanya-Paiporta-València i constarà de quatre expedicions d'anada i tornada en divendres, dissabtes i vespres de festiu, durant tot l'any.

Les noves línies formen part del nou servei públic de transport de viatgers per carretera que hi ha aprovat la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, el qual inclou 19 línies d'autobús interurbà en les zones oest i sud de l'àrea metropolitana de València. La iniciativa pretén adequar les rutes a les noves necessitats i demandes de mobilitat de la població pel fet que algunes no havien canviat en els últims trenta anys. 

Isabel Martín, alcaldessa de Paiporta, celebra les bones notícies per a la mobilitat de les persones al municipi, “hem apostat per millorar els serveis de transport públic al municipi, i lliurar Paiporta de mals fums ampliant els carrils bici”, però l’alcaldessa i novament candidata de Compromís lamenta que laConselleria  no haja estimat les alegacions per millorar més encara les connexions amb Paiporta. “El passat juliol vàrem demanar l’ampliació del servei de la nova línia 3B Paiporta - Albal amb un reforç dels horaris (de dia i nocturn) de cap de setmana, però ha sigut desestimada”

Destacats