Paiporta se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

Guardar

semana-movilidad-paiporta
semana-movilidad-paiporta

Del 17 al 22 de setembre, Paiporta se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany se centra en la promoció dels desplaçaments a peu com una fórmula més efectiva perquè la mobilitat siga sostenible, i que té beneficis associats, com la millora de la salut. Per cinqué any consecutiu, la Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat ha programat una sèrie d'activitats amb l'objectiu global de promoure una mobilitat menys contaminant que ajude a combatre el canvi climàtic.

Amb motiu de la Setmana de la Mobilitat, l'Ajuntament de Paiporta presentarà la instal·lació dels quatre nous radars intel·ligents, situats a punts estratègics de la localitat. L'acte es portarà a terme el dimarts 17, a les 19.30 hores, amb la participació del regidor d'Urbanisme, Pep Val, i d'agents de la Policia Local.

Aquests radars, alimentats per energia solar, mesuraran la velocitat real dels cotxes i, mitjançant indicacions lluminoses, els faran saber a les conductores i conductors si van a la velocitat autoritzada per a la via o la sobrepassen. D'aquesta manera s'intenta que els usuaris i usuàries de vehicles de motor siguen conscients de la necessitat de rebaixar la velocitat per a contaminar menys i pacificar el trànsit."Continuem compromesos amb la promoció d'una mobilitat més sostenible, inclusiva i respectuosa amb el medi ambient. No escatimarem recursos ni esforços per a promoure els mitjans de transport menys contaminants. Per això hem construït més de 2 quilòmetres de carrils bici a Paiporta, i ens hem connectat a través d'aquestes vies ciclistes amb Benetússer, Picanya i el futur anell verd metropolità", ha explicat el regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val.

El lema de la Setmana Europea de la Mobilitat d'enguany, 'Camina amb nosaltres', "encaixa perfectament amb els principis del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible", ha comentat Val, que ha afegit que "amb aquesta filosofia hem realitzat i tenim previstes obres de reurbanització de nombrosos carrers, on eixamplem voreres i millorem l'accessibilitat per a afavorir desplaçaments a peu per dins del poble", ha conclòs el regidor.

Passejades a peu

A més de la presentació dels nous radars intel·ligents, la Setmana de la Mobilitat de Paiporta continuarà el divendres, 20 de setembre, amb la tradicional passejada a peu per la ruta interurbana saludable número 4. La inscripció per a aquesta activitat es pot formalitzar al poliesportiu, i n'hi haurà un detall per a les primeres 100 persones inscrites. La ruta té una longitud de 3.100 metres.

Dijous, dia 19 de setembre, les autoescoles paiportines acolliran xarrades de l'ONG 'Stop Accidentes' a càrrec d'una psicòloga que mostrarà bones conductes al volant per a les conductores i conductors novells. A les 11.00 hores se celebrarà la xarrada a l'autoescola Amunt, mentre que de vesprada, a les 16.30 hores, tindrà lloc la de l'autoescola Prèmium, i a les 18.30 hores, la de Paddock.

La Setmana Europea de la Mobilitat a Paiporta tindrà una passejada més, dissabte, a les 19.30 hores, quan se celebrarà una caminada cultural pel poble, amb visita a les 16 fotografies que formen part de l'exposició de fotos antigues 'El Museu ix al carrer'. Al llarg de la passejada, s'explicaran les imatges, que estiguen situades als punts on foren preses, el que ofereix una perspectiva única sobre els canvis que ha patit Paiporta al llarg de les últimes dècades.

Per últim, el diumenge 22 de setembre, Dia Sense Cotxe, els carrers del centre del nucli urbà estaran tancats al trànsit rodat i se celebrarà el Dia de la Bici, amb eixida a les 10.00 hores a la Plaça Major. Les inscripcions per a la matinal, que compta amb la col·laboració de la Unió Ciclista Paiporta, es poden formalitzar al poliesportiu i n'hi haurà també detalls a les 300 primeres persones inscrites. Després de matinal tindrà lloc a la mateixa plaça una xarrada sobre opcions per a la recàrrega de vehicles elèctrics, seguida de la instal·lació d'un circuit de balance bike, d'11.30 a 13.00 hores. La Plaça Major acollirà també una exposició de vehicles elèctrics. A més, es recorda a la ciutadania que durant tota aquesta jornada, Metrovalencia i l'EMT han anunciat servei gratuït.

programa-semana-movilidad-paiporta

Destacats