Paiporta redueix a 8 dies el període de pagament a proveïdors en el quart trimestre de 2016

Guardar

paiporta
paiporta

L'Ajuntament de Paiporta ha reduït a 8 dies el període mitjà de pagament a proveïdors durant el quart trimestre del 2016, d'acord amb les dades facilitades pel departament de tresoreria i intervenció. Aquesta xifra suposa una rebaixa en quatre dies respecte del tercer trimestre del passat exercici, quan es va situar en 12. El consistori continua treballant per a reduir el període de pagament, que està molt per davall del límit marcat per l'anomenada 'Llei Montoro' per a poder realitzar inversions financerament sostenibles, que se situa en els 30 dies de mitjana.

Aquesta bona xifra en el pagament a proveïdors ha estat possible gràcies a l'agilització en la gestió de les factures impulsada per la regidoria d'Hisenda i Administració General, i executada per totes i cadascuna de les àrees municipals. "Una institució seriosa, creïble i que funciona bé ha de pagar als que treballen per a ella a la brevetat més gran possible, i és el que estem aconseguint a l'Ajuntament de Paiporta", ha afirmat la regidora d'Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez.

L'actual equip de govern de Paiporta ha pres diferents decisions que han redundat en un "sanejament dels comptes municipals", ha afegit Jiménez. Al llarg de l'exercici 2016, es va reduir un 67% el deute amb els bancs per tal d'alliberar-se del pagament d''interessos i poder destinar més recursos a donar millors serveis a la ciutadania.

De fet, en 2016 la partida per a atendre a l'emergència social es va incrementar un 113% respecte a l'any anterior, amb un pressupost heretat de l'equip de govern precedent. I la rebaixa en el període de pagament a proveïdors va permetre també projectar inversions financerament sostenibles, actualment, en diferents fases d'execució, per valor de 962.000 euros.

Destacats