Paiporta readapta la celebració del 8M, però "sense renunciar a la lluita per una igualtat real"

Els dies 11 i 12 de març, un mural urbà homenatjarà, a Paiporta, a la primera dona a córrer la marató de Boston

Guardar

esther coronado paiporta
esther coronado paiporta

Sota el lema 'Vull ser lliure, no valenta', la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Paiporta ha organitzat un 8 de març readaptat als temps de pandèmia, però "sense renunciar a la lluita per una igualtat real entre homes i dones". Amb una programació "que s'ha hagut d'anar adaptant a mesura que avançava la pandèmia, finalment hem pogut desenvolupar la gran majoria d'activitats previstes", explica la regidora Esther Coronado.

La programació, que es pot consultar a la web paiporta.es/8m conté exposicions, obres de teatre, una ruta d'art urbà, el lliurament dels premis Carolina Planells contra la Violència de Gènere de Narrativa Curta o la creació d'un mural, així com multitud de tallers i accions a les escoles i instituts de Paiporta enfocades a totes les edats.

"És cert que, hui, 8 de març, ens haguera agradat realitzar la lectura del manifest a l'esplanada de l'Ajuntament, però no ha pogut ser. Per això, ho hem fet de manera virtual, comptant amb el Consell de la Dona, i ho hem publicat en totes les xarxes socials", apunta Coronado. Així, "encara que enguany falte la visibilitat als carrers, traslladem les nostres reivindicacions a les xarxes".

Així mateix, la regidora d'Igualtat ha volgut destacar la intervenció d'art urbà, que tindrà lloc els dies 11 i 12 de març, i que s'elaborarà al poliesportiu municipal a càrrec de l'artista Barbiturikills, en homenatge a Katherine Switzer, pionera com a primera dona a córrer la marató de Boston.

Finalment, Coronado ha afegit que el disseny de la programació respon a les necessitats detectades, "sobretot, en el camp de l'educació, de treball amb les xiquetes, xiquets i joves, per a prevenir conductes que desemboquen després en discriminació o maltractaments. El 8M és una jornada de reivindicació del paper de les dones en la societat, i s'ha de continuar celebrant malgrat els atacs dels negacionistes de la desigualtat".

Respecte a la moció del 8 de març, aprovada en el ple amb els vots a favor de Compromís, PSPV-PSOE i Ciutadans, Esther Coronado ha explicat que estableix les bases en matèria d'Igualtat per al futur. En aquest sentit, la moció compromet a l'Ajuntament a continuar elaborant polítiques d'igualtat transversals i a dotar-les de pressupost, així com a demanar al Govern d'Espanya tres aspectes fonamentals en la lluita per la igualtat: l'aprovació d'una llei d'equiparació salarial efectiva entre homes i dones; la ratificació del conveni 189 de l'OIT per a la dignificació del treball de la llar i les cures; i a fer efectives mesures contra l'explotació sexual perquè es permeta actuar als ajuntaments contra els locals en els quals s'exerceix la prostitució.

Arxivat a:

Destacats