Paiporta Món de Contes tanca la seua cinquena edició

Guardar

paiporta
paiporta

La cinquena edició del festival de narració oral Paiporta Món de Contes ha tocat la seua fi. En una edició marcada per la situació excepcional que ha plantejat la pandèmia de la Covid- 19, el festival ha adaptat el seu format i les mesures de prevenció i protecció sanitària a aquestes circumstàncies, tancant una setmana plena d'històries i contes que han portat la il·lusió, la màgia i la fantasia a la població paiportina.

La Biblioteca Pública María Moliner Ruíz va acollir la sessió de clausura, a càrrec de la contacontes saragossana Cristina Verbena, que va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín; la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat, així com una representació de l'equip de govern municipal.

Martín ha agraït al seu director, Susu Benítez, l'esforç realitzat per fer realitat aquest festival, elogiant el seu gran nivell: "hem pogut comprovar al llarg de tota la setmana com al nostre territori, al nostre país, tenim tot un elenc de contacontes d'una gran categoria que ens han acostat a una gran diversitat d'històries".

Per la seua part, Albalat ha felicitat tant al personal de la Biblioteca com al director del festival per "haver pogut tirar endavant aquesta proposta cultural en un any tan difícil, recordant que "la cultura és segura".

La narradora Cristina Verbena va dedicar els seus contes sobre l'inevitable de la vida, el destí i el desig a Llorenç Giménez, qui ,segons va explicar, li va ensenyar a ella i a altra molta gent el que és aquest ofici. La sessió ha comptat amb la col·laboració de Fesord que, a través de la interpretació en llengua de signes, ha fet accessibles els contes de la narradora aragonesa.

De l'11 al 18 de desembre Paiporta s'ha acostat a les narracions tremoloses de dones que viuen a soles, amb Paula Carballeira; les autobiografies del narrador gadità Pepe Maestro, els contes eròtics en veu de dona amb Inés Bengoa, així com a l'homenatge a la festa de la roda de contes dels narradors i narradores valencianes Eva Andújar, Nuria Urioz, Carles Cano, Patricia Picazo i Vicent Cortés.

Una volta tancat el festival, es pot continuar gaudint del món de la narració oral a Paiporta a la Biblioteca, a través de l'exposició d'Escola Valenciana dedicada a Llorenç Giménez 'Llorenç Giménez: l'home, els contes, el país', que es pot visitar fins al 10 de gener de 2021.

Destacats