Paiporta fa un homenatge a la seua ciutadania més participativa durant el confinament

L'Auditori Municipal va acollir l'acte de presentació del llibre #joemquedeacasapaiporta, que arreplega els dibuixos i les imatges del dia a dia del confinament de la població

Guardar

homenaje ciudadania participativa paiporta durante confinamiento
homenaje ciudadania participativa paiporta durante confinamiento

L'Auditori Municipal de Paiporta ha acollit aquest cap de setmana l'acte de presentació del llibre #joemquedeacasapaiporta i l'homenatge a la ciutadania paiportina que ha participat i col·laborat amb les seues fotos i els seus dibuixos del confinament en l'edició d'aquest llibre.

L'acte, que va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Isabel Martin; la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat; la regidora de Participació, Esther Torrijos; el regidor d'Educació, Alejandro Sánchez, així com altres membres de la corporació municipal, va ser l'ocasió per posar cara a totes aqueixes paiportines i paiportins darrere de les desenes de mails rebuts pel Museu i el seu Instagram.

L'alcaldessa ha agraït a les persones que han participat enviant les seues fotografies, vídeos i dibuixos "en un moment en què necessitàvem saber que no estàvem a soles i que darrere de cada finestra, a cada casa, hi havia vida i hi havia esperança". Martin ha fet un reconeixement especial a la participació dels més menuts i menudes de Paiporta, "perquè elles i ells han estat un dels sectors més afectats per aquest confinament".

La vicealcaldessa ha elogiat la ciutadania paiportina "molt activa i creativa. Enfront de la por i la impotència que ens va portar el virus, a Paiporta va nàixer una flama meravellosa, de solidaritat, suport i afecte". Així mateix, Albalat ha assenyalat que amb l'edició d'aquest llibre "volem que quede pel record tots eixos moments vostres que vau voler compartir amb nosaltres, i que puguem guardar-los a casa com un tresor".

Per la seua banda, la regidora de Participació, destacava aquest llibre com el testimoni gràfic "d'un temps a Paiporta que quedarà a la nostra història". Torrijos va donar les gràcies al poble de Paiporta "per la gran lliçó d'adaptació i comportament que ens ha donat".

Finalment, en el seu discurs d'agraïment a totes les xiquetes i xiquets que participaren amb els seus dibuixos, vora a mig centenar, el regidor d'Educació va destacar "la mirada innocent i imaginativa dels nostres menuts i menudes, que ens animaren a totes i tots amb els seus missatges en positiu". Sánchez va aprofitar l'acte per a destacar el treball de tot el personal docent i dels centres educatius, amb un reconeixement especial per al personal sanitari, "que continua cuidant de nosaltres".

El llibre #joemquedeacasa ja està a disposició de tota la ciutadania i les persones interessades poden passar pel Museu de la Rajoleria a arreplegar un dels exemplars impresos.

Destacats