Paiporta estalviarà 75.000 euros anuals en factures d'electricitat amb la correcció de la contractació de potències

Guardar

Paiporta
Paiporta

L'Ajuntament de Paiporta estalviarà en factures d'electricitat més de 75.000 euros anuals gràcies a la correcció de la contractació de potències en dependències municipals impulsada per la regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat. A partir d'aquest mes de gener entraran en vigor les modificacions en les contractacions que permetran al consistori rebaixar la despesa en la factura de la llum.

Aquesta és la primera mesura adoptada després del primer informe de totes les factures elèctriques del municipi.

"És un estalvi sense inversió, solament amb la disminució de potències. En els pròxims mesos continuarem adoptant mesures d'estalvi que requereixen inversions mínimes però que ajuden a disminuir la factura elèctrica", ha afirmat el regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val.

L'estalvi ha sigut possible gràcies a l'anàlisi detallat dels consums dels últims dos exercicis, per trams horaris al llarg del dia, i també per mesos de l'any. D'aquesta manera s'ha pogut observar que les diferents dependències i edificis municipals estaven, en molts casos, amb una potència contractada major a la necessària. El treball conjunt dels tècnics de l'àrea d'Urbanisme i l'empresa Inergy ha donat com a resultat aquest estalvi anual de 75.000 euros.

La davallada de l'import de les factures és molt significativa en alguns casos concrets, com el del Centre Cultural, que veurà rebaixada la despesa anual en més de 12.000 euros, dels 20.300 actuals als 8.000 euros que es gastaran en 2017. L'Auditori Municipal n'estalviarà altres 8.000, mentre que el Poliesportiu Municipal superarà els 7.900 d'estalvi anual. També es corregirà la contractació de potència de les escoles públiques, i la rebaixa en les factures se situa entre els 238 euros del CEIP L'Horta i els 1.900 euros del CEIP Rosa Serrano.

Aquesta anàlisi portat a terme de manera conjunta entre tècnics municipals i de l'empresa s'ha centrat en els consums per trams horaris al llarg del dia, i recomana l'adaptació a una potència adequada a les necessitats detectades. Des de la regidoria d'Urbanisme s'ha apostat per una mesura que estalviarà recursos públics i que ajusta les contractacions al consum real.

Destacats