Paiporta es reuneix amb Orienta per a atendre la diversitat afectiu-sexual

Guardar

reunion orienta paiporta
reunion orienta paiporta

Personal tècnic de les regidories d'Igualtat i Benestar Social de l'Ajuntament de Paiporta s'ha reunit recentment amb el coordinador d'Orienta a València, Rafael Ruiz González, amb l'objectiu de millorar l'atenció a les persones LGTBI, especialment, de les més joves.

Les oficines Orienta són un servei públic de la Generalitat Valenciana destinat a l'atenció específica de persones d'aquests col·lectius, així com a professionals de diferents sectors i a institucions. Aquest servei es va iniciar en 2019 en compliment de la Llei d'Igualtat de persones LGTBI aprovada pel govern valencià.

En la reunió telemàtica, el coordinador i personal tècnic d'Orienta varen oferir ferramentes al personal de l'Ajuntament per a donar resposta a la diversitat afectiu-sexual, a l'acollida, assessorament legal, psicològic, social i de protecció internacional de persones migrades sol·licitants de protecció que fugen del seu país per orientació sexual o identitat de gènere, així com orientació laboral.

En la trobada, també es va informar i es va fer balanç de les atencions que s'han prestat a la ciutadania de Paiporta durant 2020.

«Sabem que hi ha una necessitat real d'assessorament a persones que tenen dificultats per a integrar-se, per a trobar un treball o simplement per a sentir-se acceptades i estimades per les seues famílies, i estem al seu costat per a ajudar-los en el que necessiten», ha explicat la regidora d'Igualtat, Esther Coronado, per a qui «Orienta fa un treball fonamental per a donar suport, acompanyament, aportar idees i ferramentes que queden a disposició de tota la ciutadania de Paiporta».

Destacats