Paiporta dona suport a la plantilla de recollida de RSU en les seues reivindicacions davant FCC

Guardar

paiporta
paiporta

L'equip de govern de Paiporta ha transmés aquest dilluns tot el seu suport a les reivindicacions dels treballadors de la recollida de residus sòlids urbans davant l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), que presta aquest servei a la localitat. L'alcaldessa, Isabel Martín, el regidor d'Urbanisme, Pep Val, i la vicealcaldessa, Maribel Albalat, així com altres membres del govern, s'han reunit amb ells per espai d'una hora per a fer-los arribar un missatge de comprensió i per a resoldre'ls qualsevol dubte.

El govern de Paiporta ha donat a conéixer a la plantilla i a la representació sindical que comparteixen la seua reivindicació davant l'empresa i que és intolerable que, com denuncien els sindicats, es negue a pagar el Salari Mínim Interprofessional (SMI). El consistori exigeix públicament a FCC el compliment de la llei i insta a inspecció de treball al fet que actue contra l'empresa si incompleix la normativa laboral vigent.

Així mateix, ha explicat a treballadors i sindicats que actualment està en període de licitació el nou contracte de gestió de Residus Sòlids Urbans (RSU), i que serà a partir de l'adjudicació quan es podran negociar les condicions laborals, però que aquestes seran, en qualsevol cas, millors que les actuals, davant els incompliments de l'empresa denunciats per la plantilla. El nou contracte conté clàusules que no permetran incompliments en matèria de retribucions com els que denuncia la plantilla actual.

L'alcaldessa, Isabel Martín, ha donat resposta a totes les qüestions plantejades pels sindicats, i els ha explicat que, des de l'inici de la redacció del nou contracte, l'any 2018, han seguit tots els informes tècnics i dels habilitats nacionals, a cada pas. En aquests informes, el secretari municipal va dictaminar que no es podia municipalitzar el servei. Més endavant, la nova secretària i l'interventor advertiren també que, d'acord amb les lleis actuals i amb la jurisprudència, les millores en les condicions laborals no es podien incloure com a element a valorar en els plecs.

El govern també ha recordat a treballadors i sindicats que han tingut en tot moment les portes de l'Ajuntament obertes per a donar a conéixer les seues reivindicacions. Ajuntament i treballadors han acordat tornar a reunir-se una vegada estiga resolt el concurs públic per a l'adjudicació del servei de recollida de fem i fer tot el possible perquè milloren les condicions laborals de les persones que s'ocupen d'un servei essencial per a la ciutadania de Paiporta.

Destacats