Paiporta convoca a les associacions per a presentar-les el nou Pla d'Impuls al Teixit Associatiu

Guardar

 La regidora Esther Torrijos durant la presentació del Pla d'Impuls al Teixit Associatiu
La regidora Esther Torrijos durant la presentació del Pla d'Impuls al Teixit Associatiu

La Regidoria de Participació Ciutadana ha convocat recentment a les associacions paiportines per presentar-les el Pla d'Impuls al Teixit Associatiu.

Amb l'objectiu d'enfortir el teixit associatiu local, el Pla incorpora un compendi d'actuacions que inclou la posada en marxa del nou Portal d'Associacions. A través d'aquest web les associacions paiportines no només podran compartir les seus dades de contacte, sinó també les seues imatges, esdeveniments o la seua agenda.

En paraules de la regidora de Participació Ciutadana, Esther Torrijos, "el nou portal és un recurs molt potent que permetrà a les associacions compartir sinergies de treball i estar al dia de l'activitat de la resta d'entitats paiportines, per tal de programar les propostes per a la ciutadania d'una manera òptima".

Una altra ferramenta molt important que s'ha posat des de l'àrea a disposició de les associacions són les noves subvencions per a reactivar la seua activitat després de la pandèmia. En aquest sentit, la regidora de Participació ha informat les associacions presents en l'encontre dels requisits que han de complir, el termini de presentació –del 3 al 16 de novembre-, així com la quantia total destinada a aquestes ajudes, 20.000 euros del pressupost de l'àrea. Les associacions disposen de la informació completa a l'adreça paiporta.es/ajudesassociacions.

Com recordava Torrijos, "les associacions s'encarreguen diàriament de donar vida al municipi, organitzant la major part de l'activitat de temps lliure de totes les edats en l'àmbit esportiu, cultural, educacional, etc. és per això que hem de continuar invertint en elles i en la seua activitat diària".

Estudi d'impacte socioeconòmic

Paiporta compta amb 133 associacions en el seu registre municipal, de les quals fins a 54 reben algun tipus d'ajuda a o subvenció. Representen a 9.000 persones associades, més d'un 35% de paiportins i paiportines.

És per això que resulta fonamental conéixer en quin estat ha quedat la seua activitat i situació econòmica després de la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, altra de les qüestions abordades en la presentació d'aquest Pla ha sigut els resultats de l'estudi d'avaluació d'impacte, realitzat per la Fundació Horta Sud.

Entre les dades que arreplega es mostra que malgrat que tant el 2019 com el 2020 han estat marcats per la pandèmia, afectant l'activitat de les associacions paiportines – en alguns casos suspenent-la totalment i en altres adequant-la a la situació pandèmica i a les noves necessitats de la població, interactuant de forma virtual – les associacions que han participat en l'estudi han fet al voltant de 500 activitats puntuals anuals al municipi, amb una participació entorn d'un centenar de persones de mitja. Respecte de les activitats periòdiques, que s'han vist més afectades, se situen en una mitja de 250 activitats periòdiques, amb una participació de més de 40 persones de mitjana.

Respecte al seu paper com a motor de l'activitat econòmica local, en 2019 generaren 63 llocs de treball, mentre que en 2020 foren 77 els nous llocs creats. Amb les xifres arreplegades, s'estima que a Paiporta les associacions del municipi posen a l'abast de la ciutat unes 1.500 activitats puntuals al llarg de l'any i unes 750 activitats periòdiques.

Arxivat a:

Destacats