Paiporta completa la compra del terreny per a la nova zona esportiva amb pavelló cobert

El consistori ha formalitzat aquesta setmana l'adquisició dels últims 2.500 metres pendents per a completar una parcel·la de més de 21.000 on s'ubicarà el nou equipament públic

Guardar

_DSC0010e
_DSC0010e

La nova zona esportiva amb pavelló cobert i pista d'atletisme d'entrenament de Paiporta continua complint terminis, i l'Ajuntament ha formalitzat aquesta setmana davant de notari la compra de l'última pastilla de sòl pendent, de 2.500 metres quadrats, per a ser propietari de tot el solar, de 21.000 metres de superfície total. Aquest solar se situa al carrer Literat Azorín, entre la piscina coberta i el camp de futbol El Palleter.

L'avantprojecte ja està presentat als clubs, i el Pla d'Inversions 2021-2024 aprovat al gener d'enguany, preveu una inversió de 624.000 euros enguany, i un total de 8,1 milions d'euros en els pròxims 3 exercicis. L'esforç dotarà al poble d'una infraestructura demanada durant dècades per la ciutadania i les entitats esportives locals.

L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha assenyalat que «l'Ajuntament continua avançant en el camí que ens ha de portar a tindre per fi un pavelló cobert i una zona esportiva integrada, coherent i amb més i millors serveis». Per a la dirigent paiportina, «la bona situació econòmica de l'Ajuntament des de 2015 i uns comptes sanejats ens permeten abordar reptes com aquest, que atenen una demanda de dècades per part de la ciutadania».

Plànol de la nova zona esportiva, que comptarà amb pavelló y pista d'atletisme.

La nova zona esportiva amb pavelló i pista d'atletisme quedarà integrada en el conjunt i completarà una àrea del poble destinada a l'esport, especialment, de base. El nou complex esportiu comptarà amb un gran pavelló de més de 3.300 metres quadrats dividits en dues altures, amb una pista central polivalent en la qual es podran practicar tot tipus d'esports com handbol, bàsquet, futbol sala o voleibol, i amb paviment adaptat per a acollir entrenaments i competicions de patinatge artístic.

També a cobert hi haurà quatre sales polivalents, amb espais propis per a reunir-se i magatzems per a guardar material de forma segura per als clubs locals.

En la part exterior, el nou complex esportiu de Paiporta comptarà amb una pista d'atletisme de 300 metres i una gran zona verda que, sumada a la que va aparellada al pavelló, arriba fins als 11.000 metres.

Aquesta pista d'atletisme té les dimensions d'instal·lacions a cobert d'entrenament, tot i que estarà a l'exterior, i comptarà amb recta de 100 metres i la possibilitat de practicar salt de longitud, salt d'altura i llançaments. L'aparcament exterior comptarà amb una capacitat per a 110 vehicles i punts de recàrrega per a motos i cotxes elèctrics.

Destacats