Paiporta celebra el Dia de l'Arbre amb plantacions i una exposició de cal·ligrames elaborats pels escolars

Guardar

Paiporta Dia de l'Arbre
Paiporta Dia de l'Arbre

La Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta es prepara per a celebrar el Dia de l'Arbre, que té lloc cada any a finals del mes de gener. Com s'ha fet anteriorment, l'Ajuntament ha optat per donar-li a la jornada un enfocament educatiu i de conscienciació sobre la necessitat de tindre cura del medi ambient. Així, ha convocat un certamen de cal·ligrames a totes les escoles del poble.

En total, han participat 669 xiquetes i xiquets amb els seus treballs elaborats a classe. Una mostra d'aquests treballs s'exposarà al Museu de la Rajoleria sota el títol 'Tenim un arbre, tenim un tresor'. L'exposició s'inaugurarà el 31 de gener a les 11.00 hores, i es podrà visitar fins al 10 de febrer.

Una selecció dels treballs presentats a aquesta exposició passaran, a més, a formar part del paisatge urbà de Paiporta, ja que l'Ajuntament ha tingut la iniciativa de decorar algunes papereres i contenidors del poble amb els cal·ligrames aportats per les xiquetes i xiquets.

L'objectiu és, d'una banda, traslladar els missatges dels cal·ligrames a la ciutadania en general, a més de fer més amable l'entorn i aconseguir que aquelles criatures que hagen participat tinguen una major recompensa.

A més de l'exposició, l'Ajuntament i els centres escolars de la localitat han acordat portar a terme plantacions d'arbres als patis de les escoles, en les quals participaran l'alumnat, el professorat i operaris de la brigada d'obres de l'Ajuntament i de l'empresa pública de serveis ESPAI. El consistori ha oferit gratuïtament els exemplars que ha demanat cada centre, i la possibilitat de col·laborar-hi en la plantació.

"Per a nosaltres és fonamental acompanyar a les escoles en la transmissió del valor del respecte i la cura del medi ambient, i el Dia de l'Arbre ens pareix una magnífica ocasió perquè les xiquetes i xiquets expressen la seua estima pels arbres, éssers vius fonamentals en tots els ecosistemes que també formen part del paisatge i del patrimoni d'un poble com el nostre", ha explicat el regidor de Medi Ambient, Pep Val.

"Volem agrair la participació de les escoles i dels centenars de xiquetes i xiquets en el certamen, donar-los les gràcies per la seua generositat i creativitat, i també els convidem a vindre a la inauguració i a visitar l'exposició", ha finalitzat Val.

Arxivat a:

Destacats