Paiporta aprova el seu primer Pla d'Igualtat per combatre la discriminació contra les dones

Guardar

plan-igualdad
plan-igualdad

L'equip de govern de l'Ajuntament de Paiporta va aprovar en l'última sessió plenària la fase interna del seu primer Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Homes i Dones, que tractarà de combatre la discriminació contra les dones en el si del mateix consistori. Més endavant es posarà en marxa i s'aprovarà el Pla de la Ciutadania, que començarà a elaborar-se immediatament.

El Pla d'Igualtat contempla diferents accions, producte de l'anàlisi de la situació al consistori. Entre elles està l'obligació d'afavorir la incorporació de dones en àrees masculinitzades, com són la Policia Local o la brigada d'obres, la revisió de la prevenció dels riscos laborals per gènere, l'elaboració d'un protocol d'assetjament sexual, la formació per al personal en comunicació i llenguatge inclusiu, i l'elaboració de pressupostos amb enfocament de gènere.

"Aquest equip de govern és molt conscient de les discriminacions que hui en dia encara patim les dones, tant en l'àmbit personal com professional. Estem molt lluny de viure en una societat on les dones gaudim dels mateixos drets i obligacions que els nostres companys", ha explicat la regidora d'Igualtat, Maribel Albalat, qui ha qualificat el pla com "un instrument amb el qual definim els objectius i les mesures prioritàries per a eliminar qualsevol discriminació per raó de sexe que puga persistir a aquest Ajuntament, amb l'objectiu d'un dia aconseguir la igualtat real entre dones i homes".

El Pla consta d'una sèrie d'accions per reduir les situacions enumerades anteriorment, com també "activitats per sensibilitzar, formar i preparar la plantilla de l'Ajuntament per la tasca que afrontaran més endavant: la implantació del Pla d'Igualtat Municipal", i que s'expendrà a tota la població en general, va explicar Albalat.

Arxivat a:

Destacats