La web de l'Ajuntament de Paiporta aposta per l'accessibilitat

Guardar

navegacion- accesible-paiporta
navegacion- accesible-paiporta

Les persones amb diversitat funcional poden navegar al web de l'Ajuntament de Paiporta de manera àgil i senzilla, adaptada a les seues necessitats, a través de l'aplicació inSuit.

Aquest software, incorporat per iniciativa de l'àrea de Modernització al web municipal en 2018, permet navegar amb el teclat, amb comandaments vocals i sonors o amb una combinació visual especial per a fer-la accessible a totes les persones usuàries.

Des del mes d'abril fins a maig 2.680 persones usuàries han accedit al portal de l'Ajuntament a través d'aquesta aplicació, amb un total d'11.431 visites. Segons el tipus de necessitat, la navegació senzilla amb botons ha estat la més utilitzada, amb 938 visites, seguida de la de teclat, amb 831. La navegació per teclat, polsador, veu, so, amb lectura o per a visió reduïda també han sigut altres de les opcions empleades.

Així mateix, les dades de consulta també indiquen que el navegador més utilitzat amb 1.163 visites és Google Chrome, així com una navegació majoritària amb dispositius mòbils, amb 833 visites.

L'objectiu d'aquest software és posar tota la informació municipal i la gestió de la vida pública a disposició del conjunt de la població de Paiporta. "Volem que el major nombre possible de persones puguen navegar per les pàgines web de l'Ajuntament sense trobar dificultats d'accés", ha explicat la regidora d'Innovació i Atenció Ciutadana, Maje López.

A començaments de 2018 el consistori actualitzava la pàgina web municipal per a fer-la totalment accessible a les persones amb diversitat funcional, al mateix temps que també iniciava la traducció dels plens municipals al llenguatge de signes. La web de l'Ajuntament ha sigut desenvolupada de conformitat amb el Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic. "Des de l'Ajuntament continuarem treballant per a millorar tots els aspectes possibles de les ferramentes i tecnologies que garantisquen l'accessibilitat de tota la població en igualtat de condicions", ha afegit la regidora.

Destacats