La Regidoria de Medi Ambient de Paiporta instal·la 12 contenidors de reciclatge d'oli vegetal usat

El 98% d'aquest residu domèstic es pot reutilitzar per a fabricar biodièsel, més net que els combustibles fòssils habituals

Guardar

_DSC4243
_DSC4243

La Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta ha instal·lat a diferents punts de la localitat 12 contenidors per al reciclatge d'oli vegetal de cuina usat. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament pretén disminuir la quantitat d'oli que es vessa per les canonades i augmentar la quantitat que es recicla.

Els contenidors estan situats a les places Itàlia, Vicente Blasco Ibáñez, Soliera, La Sènia, Xúquer, Cervantes, Església de Sant Jordi i Casota, i als carrers Mestre Palaua 96, Albal 2, Sant Antoni 11 i al número 22 de l'Avinguda Montgó.

Per al regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, «incrementar el reciclatge és sempre una bona notícia per al medi ambient i per a la salut del planeta, més encara si es tracta d'un residu tan comú i amb tantes possibilitats de reutilitzar com l'oli vegetal». Val ha animat a la ciutadania a «fer un senzill gest que pot ajudar molt al nostre entorn, tant per la disminució d'emissions de gasos d'efecte hivernacle com en la millora del clavegueram».

Es calcula que el 98% de l'oli domèstic reciclat és aprofitable per a produir biodièsel, un carburant ecològic amb baixa emissió de CO2 i, per tant, la iniciativa contribuirà a reduir el consum de combustibles fòssils.

Un dels contenidors instal·lats per l'Ajuntament de Paiporta.

Així mateix, amb el reciclatge de l'oli vegetal de cuina usat es millora el manteniment de la xarxa de clavegueram en evitar-se obstruccions, i es facilita la depuració de l'aigua residual, ja que es necessita menys consum d'energia per a reciclar-la i, per tant, es genera menys quantitat de CO2 en el procés de depuració.

Per a reciclar correctament l'oli, s'ha de posar quan ja estiga fred en una botella de plàstic, tapar-la i dipositar-la directament a qualsevol dels nous contenidors. Per a facilitar la recollida de l'oli, l'Ajuntament posa a disposició del veïnat uns embuts, que es poden recollir a la mateixa casa consistorial. Així mateix, el consistori repartirà uns fullets informatius sobre la ubicació dels contenidors i la manera correcta de realitzar tot el procés.

Destacats