La fiscal i escriptora Susana Gisbert guanya la XIII edició del Premi Carolina Planells de Narrativa Curta de Paiporta

Guardar

paiporta
paiporta

La Regidoria de Cultura ha donat a conéixer aquesta setmana els noms de les persones guanyadores de la XIII edició del 'Premi Carolina Planells contra la violència de gènere de Narrativa Curta' dins dels actes commemoratius del 25N.

La fiscal especialitzada en violència de gènere, escriptora i feminista Susana Gisbert ha resultat la guanyadora de l'edició d'enguany en la categoria d'adults amb el seu relat "Azogue", presentat sota el pseudònim de Malika. Gisbert es converteix en guanyadora d'aquest premi per segona vegada, després d'haver-se fet amb el guardó per primera volta en 2012.

El premi, dotat amb 600 euros, se suma altres guardons que la fiscal atresora, com el primer premi del certamen de relats curts "Mujeres" de 2013, de la regidoria de Cultura de Benetússer, o el primer premi del certamen de narrativa breu de l'Ajuntament de València en 2009.

L'objectiu d'aquest premi que convoca la Regidoria de Cultura és fomentar la igualtat entre dones i homes i la no-violència a través de la cultura i l'expressió escrita. "Aquest premi és una iniciativa per donar una eixida creativa a una realitat encara molt present a la nostra societat com és el masclisme i la violència de gènere. Aquests relats, de gran qualitat i molt de nivell, ens recorden que encara tenim molt a fer i que hem de continuar en la lluita per fer desaparéixer aquesta xacra", ha manifestat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

"La habitacion 214", de Paula Mariano, veïna de Paiporta, s'ha convertit en el relat guanyador en la categoria juvenil, amb una dotació de 400 euros. Entre la resta de guardonats, el premi especial de persones adultes empadronades a Paiporta, dotat amb 300 euros, és per a Jennyfer Marín, pel relat "Distintas esquirlas de un mismo espejo". El premi queda desert en la categoria juvenil per persones empadronades en Paiporta. Quant a l'accèssit a la millor obra presentada en valencià és per a "Pols", de Joan Carles González, de Mataró, que s'emporta un premi de 400 euros.

Així mateix, la publicació del llibre amb la recopilació dels relats premiats en aquesta XIII edició dels Carolina Planells inclourà igualment la publicació de les obres "La fuente de las marranas", d'Herminia Donís (Osca); "Lluvia", de Yosé Álvarez (Astúries); "Zen", d'Andrés Morales (Segur de Calafell) i "La muerte le sienta bien"; de Fernando Ugeda (Villena).

El lliurament dels premis es realitzarà a l'Auditori Municipal de Paiporta, en mars de 2021, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona. El premi Carolina Planells ret homenatge des de fa 13 anys a aquesta paiportina assassinada en un crim masclista i també a altra víctima de la localitat, Mª Ángeles Alonso. Des d'aleshores, cada any, desenes de persones de tota Espanya i també de l'exterior participen en un certamen que té també secció juvenil i que, des de fa quatre anys, també premia obres escrites en valencià.

Destacats