L'IVAJ reconeix el treball de Joventut i concedeix 12.000 euros a l'Ajuntament de Paiporta per a finançar activitats per a joves

Guardar

_DSC2745
_DSC2745

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha concedit a l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Paiporta una subvenció d'11.939, 89 euros per a finançar activitats per a joves. Aquests programes estan organitzats per la Regidoria de Joventut i Esports per a paiportines i paiportins entre 12 i 30 anys, i s'han substanciat en 2020 en nombroses convocatòries en les quals han participat centenars de joves. L'IVAJ convoca anualment aquestes ajudes a entitats locals.

Les línies d'intervenció presentades per l'àrea de joventut corresponen a l'àmbit de l'oci educatiu i busquen la generació de grups de joves al voltant d'interessos comuns, així com la seua consolidació i treball continuat. Aquesta perspectiva de treball grupal permet, a més de treballar al voltant del tema que genera el grup (teatre, manga, ball...), introduir altre tipus de continguts o aprenentatges relacionats amb l'educació en valors, l'autonomia, el treball col·laboratiu i, en definitiva, el desenvolupament integral de les persones joves.

En aquest sentit, les intervencions locals que reben finançament per part de l'IVAJ són 'Otakuvers', grup de joves aficionats al manga, l'anime i la cultura japonesa, i el Grup Jove d'Improvisació Teatral. Ambdues activitats han continuat en línia durant el confinament i ara mateix estan reunint-se forma presencial.

Altres activitats que han rebut finançament són l'Agenda Jove d'Hivern, que es va poder realitzar de forma presencial abans de la declaració de l'estat d'alarma, els tallers d'escriptura creativa als instituts del Programa Saó, i les sessions d'aproximació a la improvisació teatral i de creació de 'Raps amb missatge' del Campus d'Estiu.

En aquest cas, les activitats es programen en espais habituals dels joves amb l'objectiu d'apropar alternatives d'oci que tenen al seu abast i generar punts de trobada entre persones amb interessos comuns.

Ajudes especials per Covid-19

La novetat que ha incorporat la convocatòria d'ajudes del govern valencià a través de l'IVAJ per al 2020 és el finançament d'activitats extraordinàries organitzades a conseqüència de la situació creada per la Covid-19. En aquesta línia, les accions del departament de Joventut que s'han presentat i han rebut finançament han estat l'Agenda Jove - Edició Quarantena, un seguit de propostes d'oci en línia amb una perspectiva educativa, creativa i de promoció de valors i hàbits saludables; i accions d'educació i sensibilització sobre les mesures de protecció enfront de la Covid com el disseny de les mascaretes #joveresponsable que, juntament amb AVIVA, es varen distribuir entre les associacions juvenils i el Campus d'Estiu, i la creació de 'Raps enfront de la Covid' per part de les persones participants en el Campus d'Estiu que es van publicar durant l'estiu a les xarxes socials.

Els 11.939,89 euros concedits són el 100% de la quantia sol·licitada per part de l'Ajuntament, i la puntuació obtinguda en la baremació és de 100 punts sobre 100. D'aquesta manera, es reconeix el treball portat a terme pel departament de Joventut en un any tan singular com el 2020, on la pandèmia ha obligat a repensar, redefinir i reinventar les intervencions que s'anaven fent de forma habitual.

Destacats