L'alumnat del CEIP L'Horta de Paiporta fa una eixida en bici dins del programa "Aula ciclista"

Guardar

aula ciclista paiporta
aula ciclista paiporta

El CEIP L'Horta ha organitzat una eixida en bicicleta per a l'alumnat de cinqué i sisé de primària dins del programa educatiu "Aula ciclista" de la Conselleria d'Educació en què participa.

L'activitat s'ha programat conjuntament amb la Federació Valenciana de Ciclisme i és la darrera de les accions que comprén aquest programa, que ha comptat també amb formació teòrica i pràctica en circuit tancat. "L'Aula Ciclista" és un projecte d'innovació educativa que té com a objectiu fomentar la pràctica de l'activitat física i la divulgació del ciclisme en l'àmbit escolar, fomentar l'ús de la bicicleta com a model de mobilitat sostenible, formant en hàbits saludables i en educació en valors.

El regidor d'Educació, Alejandro Sánchez, ha comprovat en primera persona el bon resultat de l'activitat i ha celebrat "la implicació dels centres educatius de Paiporta en iniciatives d'innovació educativa com aquesta, que combinen la pràctica de l'esport, la conscienciació sobre la mobilitat sostenible i l'educació en valors". Sánchez ha aprofitat per a recordar "l'aposta que s'està fent des d'Educació per promoure el transport ecològic i sostenible amb el foment de l'ús de bicicletes i patinets, dotant a tots els centres de nous espais per aparcar aquests vehicles".

L'eixida ha consistit en un passeig en bicicleta d'uns 30 minuts i 3 kilòmetres per les rodalies del centre. Les eixides, independents al llarg del matí, s'han fet en sis grups de 20 persones cadascú, amb l'objectiu de complir amb la normativa Covid i prevenir el risc de contagi.

Policia Local de Paiporta ha col·laborat amb el dispositiu de seguretat i acompanyament, marcant l'itinerari més segur i adequat que no interferira en la normal circulació de vehicles en la zona.

El CEIP L'Horta forma part de la xarxa de centres CEPAFE, Centre Educatiu Promotor de l'Activitat Física i l'Esport, i a més d'aquesta iniciativa promouen altres activitats físiques com ara de salvament i socorrisme, atletisme, handbol o pàdel.

Destacats