El Portal de Participació Ciutadana es converteix en un dels principals canals de consultes de la ciutadania paiportina davant l'emergència sanitària pel coronavirus

La web posada en marxa per la Regidoria es consolida com un dels mitjans triats per la ciutadania per a realitzar les seues consultes i suggeriments al consistori

Guardar

DSC_9975-2e
DSC_9975-2e

La Regidoria de Participació està rebent al llarg d'aquestes setmanes de confinament multitud de consultes sobre mesures sanitàries, econòmiques o socials, entre altres, que s'estan prenent tant en l'àmbit municipal com Estatal davant el coronavirusCovid -19.

Els dubtes i preguntes de la ciutadania s'estan canalitzat a través del Portal de Participació Ciutadana, habilitat fa uns mesos per l'àrea, així com a través del mail de Participació participacio@paiporta.es . "Gran part de la població està recorrent al portal davant la publicació de nous decrets i mesures que progressivament es van adoptant des de les diferents administracions. Per això tractem de resoldre tots els seus dubtes i respondre'ls en el menor temps possible dins del que ens permeten els nostres recursos", ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Esther Torrijos.

Moltes de les qüestions plantejades tenen a veure amb la mobilitat, ajudes en diverses àrees i ajornaments de pagaments o gestions burocràtiques. Per a resoldre-les, l'Ajuntament ha posat en marxa una la web accessible en l'adreça paiporta.es/coronavirus, que recopila tota la informació relativa al coronavirus Covid-19: contenció del contagi, informació útil, consells, directori de contactes, així com documentació oficial relativa a la situació excepcional d'emergència sanitària. Les qüestions que no es vegen resoltes a través d'aquesta font d'informació poden remetre's a Participació, tant a través del portal com del seu correu electrònic.

Algunes de les informacions sol·licitades per part de la ciutadania i dubtes expressats són: el funcionament del xec-menjador, la finalització del curs escolar així com el procés de matrícula per al pròxim, ajudes per a autònoms, la paralització i retard d'imposats municipals i fraccionament de l'IBI, el repartiment de màscares reutilitzables homologades, mobilitat, el tancament d'horts urbans o Ecoparc, així com dades sobre l'avanç i evolució del Covid-19.

La regidora de Participació Ciutadana ha recordat que el consistori està obert a la col·laboració de la ciutadania, que aquests dies està donant especialment mostres de solidaritat. "Són moltes les persones i els col·lectius i associacions locals que estan col·laborant, per exemple realitzant màscares o pantalles protectores. Els qui vulguen sumar-te a aquesta iniciativa o a qualsevol altra, poden sol·licitar el suportde l'Ajuntament a través de participacio@paiporta.es", ha conclòs Torrijos.

Destacats