El Museu de la Rajoleria de Paiporta inaugura l'exposició 'Nosaltres també' coincidint amb el 25N

La mostra és una recopilació d'il·lustracions de l'Associació de Professionals de la il·lustració Valenciana (APIV)

Guardar

_DSC6447
_DSC6447

El Museu de la Rajoleria acull fins al pròxim dia 7 de gener l'exposició 'Nosaltres també'. Es tracta d'una mostra de l'Associació de Professionals de la il·lustració Valenciana inaugurada i concebuda per commemorar el 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones. La presentació d'aquesta mostra ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i la vicealcaldessa de Paiporta i regidora de Cultura, Maribel Albalat, acompanyades per part de l'equip de govern municipal.

L'exposició, en paraules d'Isabel Martín, "és tot un exercici de creativitat, originalitat i compromís amb la lluita per la igualtat des del sector del disseny valencià" que "convida a la reflexió sobre la lluita per la igualtat des d'una perspectiva estètica molt original". Martín ha animat a tota la ciutadania a visitar-la i a "gaudir de mirades noves i fresques sobre batalles que continuen vigents en l'actualitat".

"Des de Cultura feia temps que volíem acostar a Paiporta aquesta mostra perquè sabíem de la seua qualitat i volíem que paiportins i paiportines pogueren gaudir també d'ella. Hem fet coincidir l'exposició amb la setmana del 25N perquè pensem que aquestes il·lustracions, cadascuna en el seu estil i amb el seu missatge particular, posen de manifest les temàtiques que hem d'abordar al voltant de la dona, com el seu empoderament, la ruptura del sostre de cristall, o la lluita contra estereotips i micromasclismes", ha afirmat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

Amb la il·lustració com a eina de comunicació i de canvi, l'APIV planteja aquesta mostra que pretén sumar-se a la lluita feminista i donar el seu suport a totes les seues mobilitzacions. Es tracta d'una exposició col·lectiva amb un total de 90 il·lustracions, de caràcter feminista, que reivindica la igualtat de gènere al mateix temps que es posiciona en contra de les violències masclistes a través de les obres de diversos autors i autores.

L'exposició, sorgida a partir d'una convocatòria oberta a totes les persones interessades del sector de la il·lutració per l'APIV, s'inaugurava amb èxit en la passada Fira del Llibre de 2019. El resultat final ens acosta a un imaginari que expressa un discurs d'eliminació de qualsevol mena de violència masclista.

A més, les il·lustracions estana disposició de totes aquelles agrupacions, grups de treball, moviments populars o centres socials quedesenvolupen accions relacionades amb aquesta temàtica sota llicència Creative Commons. Per la seua part, el Museu de la Rajoleria ha oferit als instituts paiportins la visita a aquesta mostra com a part del seu caràcter d'espai cultural educador.

Destacats