Comencen les activitats culturals per a tots els públics a la Biblioteca de Paiporta

Aquest espai cultural reprén el seu Club de Lectura, l’Aula de la Paraula i la Colla de Lletres amb totes les garanties i mesures sanitàries

Guardar

DSC_9619
DSC_9619

La Biblioteca Pública María Moliner Ruíz de Paiporta enceta la temporada i la seua programaciód’activitats per a tots els públics amb les primeres sessions del seu Club de Lectura, el taller d’oratòria Aula de la Paraula i l’activitat d’animació lectora infantil Colla de Lletres.

La temporada presentarà algunes novetats, com la nova direcció al capdavant de l’Aula de la Paraula de David Vidal, en substitució de Vicent Camps. A més, les mesures higièniques i de seguretat i protecció sanitària estaran al centre de la realització de cadascuna d’aquestes activitats, per tal de garantir un espai segur tant per l’assistència com per als professionals que fan aquests tallers. L’Aula de la Paraula retornarà a l’Auditori dimarts 6 d'octubre, a les 18.30, en sessions quinzenals. En el mateix horari, a partir de dimecres 14 d’octubre, serà el torn del Club de Lectura, dinamitzat per Carme Navarro. Per a aquesta primera trobada el llibre triat ha estat "El temps de cada cosa", de Raquel Ricart, que comptarà, a més, amb la visita de l’autora.

En aquesta represa de les activitats i tallers culturals de la Biblioteca destaca la posada en marxa novament de la Colla de Lletres, una iniciativa d’animació i iniciació lectora per a menuts i menudes molt consolidada, que es va veure obligada a aturar-se amb l’inici del confinament. Ara, amb totes les garanties de seguretat sanitària i mesures de protecció higièniques, tornen els contes i les històries que desperten la imaginació de xiquets i xiquetes de la mà de contacontes experimentats en sis sessions quinzenals que s’allargaran fins al mes de desembre. La primera trobada serà dimarts dia 6, a les 17.30 hores, a la Biblioteca.

"Hem prioritzat la necessitat de xiquets i xiquetes de socialitzar i participar en tallers i activitats dinàmiques i didàctiques i hem dirigit tots els nostres esforços a garantir un espai segur on poder oferir-los un món d’històries i narracions que els ajude a prendre el gust per la lectura i pel saber", ha afirmat la vicealcaldessa i regidora d’educació, Maribel Albalat.

Abans de l’inici de la pandèmia, al mes de març, la Biblioteca feia balançmostrant la bona salut d’aquest espai cultural com a dinamitzador de la convivència local, amb xifres com ara el 38% de la població fidelitzada (9.896 persones amb carnet d’aquest espai) o l’atenció de fins a 26.000 usuaris i usuàries. "Malgrat la nova situació que es presenta a conseqüència de la Covid, no podem deixar de treballar en aquesta direcció ni descuidar tot el que hem aconseguit. Reforçant i apostant per la seguretat sanitària hem de continuar donant un servei cultural de qualitat a la ciutadania de Paiporta, perquè tenim una responsabilitat com a Ciutat Lectora", ha afegit la vicealcaldessa.

Destacats