Cartelleria contra la violència masclista en els tallers per a l'envelliment actiu de Paiporta

L'activitat s'emmarca dins de la programació per a commemorar el 25N, Dia Internacional Contra la Violència Masclista

Guardar

_DSC4493
_DSC4493

Les persones usuàries dels tallers per a l'envelliment actiu de Paiporta elaboren els últims dies cartelleria contra la violència masclista, en una activitat emmarcada dins de la programació de la Regidoria d'Igualtat amb motiu del 25N, Dia Internacional contra aquesta xacra social.

Amb l'ajuda d'una monitora i després d'un procés participatiu, les persones majors creen els seus propis eslògans i dissenyen els cartells amb missatges en favor de la igualtat i per l'eradicació de la violència contra les dones. La regidora d'Igualtat, Esther Coronado, ha visitat alguns dels tallers.

Per a elaborar la cartelleria, es debaten amb les desenes d'homes i dones usuàries dels tallers per a l'envelliment actiu les particularitats de les agressions masclistes a les edats més madures, així com la importància d'homes i dones de la seua edat i el seu testimoni per a ajudar a les dones més joves, les filles i netes, per a que aprenguen a posar fre al masclisme i detectar situacions de discriminació tradicionalment normalitzades.

Les activitats per a celebrar el 25N es desenvolupen també als centres educatius de Paiporta, amb tallers adaptats a cada etapa educativa, des de primària a secundària i Batxillerat, i consten també del laboratori Magdalena de Teatre de les Oprimides, que tindrà lloc aquest cap de setmana, una xarrada de l'Escola de Famílies, el taller d'stencil de guerrilla o la realització del projecte fotogràfic 'Mujeres con sombrero'. Totes les activitats es porten a terme amb les mesures de seguretat pròpies del moment actual quant a la pandèmia.

Enguany, l'acte del 25 de novembre, que se solia celebrar a l'esplanada de l'Ajuntament, no es portarà a terme per a evitar aglomeracions, tot i que sí que hi haurà una celebració simbòlica per a commemorar una data fonamental en la tasca per a visibilitzar la xacra del terrorisme masclista.

Destacats