Arranca la cinquena edició de Paiporta Món de Contes

Guardar

_DSC0664
_DSC0664

La cinquena edició del festival de narració oral Paiporta Món de Contes donava inici el passat divendres, dia 11 de desembre, a l'Auditori Municipal de la localitat amb una assistència adaptada a la normativa Covid i la presència de l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat, així com una representació de membres de l'equip de govern.

La primera trobada amb la narració oral a Paiporta en aquesta edició ha sigut a través d'una roda de contes amb els contes de cinc narradors i narradores valencianes, una forma de contar molt típica al nostre territori, relacionada amb l'ambient de festa.

Paula Picazo, Vicent Cortés, Eva Andújar, Nuria Urioz i Carles Cano han delectat al públic amb els seus contes i històries amb aquest format que ha servit com a homenatge i per tindre molt pressent al gran contacontes valencià, molt lligat amb aquest festival, Lloreç Giménez.

En la seua intervenció, l'alcaldessa Isabel Martín ha elogiat el gran nivell de totes i tots els contacontes que participaran al llarg dels pròxims dies a aquest festival. "Fa cinc anys que Paiporta va començar aquest viatge ambiciós amb què hem fet una volta al món gràcies a les fantàstiques històries de narradors i narradores. Enguany vivim una situació especial i per això no eixirem de les nostres fronteres i aprofitarem per a fer turisme nacional i recórrer el nostre país amb les històries dels nostres contacontes més propers".

Martín ha aprofitat també per a recordar la figura de Llorenç Giménez, recomanant visitar l'exposició sobre Giménez d'Escola Valenciana, instal·lada a la Biblioteca coincidint amb el festival, i que es podrà visitar fins al 15 de gener.

Per la seua banda, la vicealcaldessa, Maribel Albalat, ha agraït el treball i l'esforç realitzat pel personal de la Biblioteca i de l'Auditori, així com del director del festival, Susu Benítez, que ha permés organitzar en poc de temps i amb un altre format, adaptat als temps Covid, aquest festival. Albalat ha remarcat i valorat positivament "l'aposta que fem des d'aquest Ajuntament per una cultura accessible i transversal, i això precisament és Món de Contes, que any darrere any fa volar i viatjar la nostra imaginació a històries i llocs recòndits a través de les veus dels seus narradors i narradores".

Destacats