APAHU, l'associació de Paiporta que ajuda als xiquets més desfavorits

Cada estiu, treballen per a traure dels campaments a més xiquets sahrauís

Guardar

APAHU Paiporta
APAHU Paiporta

Molt prop de València, concretament a Paiporta, es troba una de les associacions sense anime de lucre que, dia rere dia, treballa voluntàriament no solament per a millorar la qualitat de vida dels xiquets sahrauís, sinó també estan oberts a ajudar a totes les persones que ho necessiten. Ens referim a APAHU, l'Associació Humanitària de Paiporta.

Des que començaren en l'any 1996, tots els voluntaris de APAHU no han parat d'aportar el seu granet de sorra per a facilitar els recursos de primera necessitat a xiquets de diferents llocs del món.

València Extra ha parlat amb Yolanda Chavarri, Presidenta de APAHU, que ens ha explicat les seues principals accions.

Com va sorgir APAHU?

APAHU va nàixer en 1996, quan l'ajuntament de Paiporta va realitzar un acolliment a l'estiu de xiquets sahrauís. Quan tots aquests xiquets es van marxar, va sorgir un moviment solidari a Paiporta, i decidim crear aquesta associació sense ànim de lucre. I encara que la Junta Directiva siga d'aquesta localitat, també treballem amb altres municipis per a l'acolliment d'aquests xiquets durant l'estiu.

Quines actuacions dueu a terme?

Des que comencem, hem realitzat diferents intervencions, com a acolliment de xiquets sahrauís, hem enviat ajuda a Bòsnia o Kosovo, quan estava en plena Guerra dels Balcans, i també fem caravanes d'ajuda humanitària.

Paiporta Foto: facebook.com/apahu.paiporta

Actualment, estem duent a terme, per tota la Comunitat Valenciana, una campanya de caravana d'ajuda humanitària. Com cada any, recorrem els col·legis per a sensibilitzar als xiquets, i que siguen ells els que aporten el seu granet de sorra portant aliments, medicines, mantes... Afortunadament, el 90% dels col·legis s'involucren en aquest projecte.

Finalment, Yolanda Chavarri ha volgut destacar que 'necessitem molta ajuda econòmica. Les subvencions estan a la baixa i portar als xiquets sahrauís és molt costós. Aquest estiu, volem tornar a portar al nombre més gran possible de xiquets, i ens faria molta pena que alguns es quedaren en els campaments per no disposar dels recursos econòmics necessaris'.

Per aquest motiu, és tan important que, cada vegada, més persones col·laboren amb aquest tipus d'associacions. En APAHU, tenen les portes obertes per a tot aquell que desitge ajudar en aquesta causa humanitària, i construir, entre tots, un món millor.

Destacats