Un grup d'Agents Covid vela pel compliment de les normes sanitàries als carrers de Mislata

Part del personal contractat pel Pla Social d'Ocupació entrega mascaretes i recorda als vianants les mesures d'obligat compliment per a millorar la prevenció i posar fre als contagis. Per a l'alcalde, Carlos F. Bielsa, és "essencial que els nous treballadors i treballadores municipals col·laboren a protegir a la ciutadania, i al mateix temps suposa la reinserció laboral i nova oportunitat per a moltes persones que estan travessant dificultats econòmiques"

Guardar

IMG_9638
IMG_9638

Des d'esta setmana, Mislata compta amb un grup format per una vintena de persones que recorren diàriament els carrers de la ciutat per a vetlar pel compliment de les normatives sanitàries de nova normalitat establides per a la contenció de la pandèmia. El grup està format per treballadors i treballadores adscrits al Pla Social d'Ocupació Municipal i són anomenats Agents Covid.

Els i les Agents Covid tenen com a principal missió la labor informativa i pedagògica de cara a la ciutadania, recordant sobretot les normes que han de complir-se i les possibles sancions per no fer-ho. Així, també controlaran les terrasses de bars, vigilaran els parcs i àrees de joc infantils, les entrades als col·legis, ajudaran a la gent gran en risc d'exclusió i repartiran milers de mascaretes pels carrers. A més, ajudaran en el control d'accessos i aforaments en les instal·lacions municipals o en els esdeveniments que puguen desenvolupar-se.

Per a l'alcalde, Carlos F. Bielsa, "amb esta mesura, el nostre Pla Social d'Ocupació es bolca de ple en la salvaguarda i la prevenció sanitària durant esta etapa de pandèmia; perquè a Mislata estem sent responsables i les dades ho corroboren, però hem de continuar actuant amb la màxima prudència per a frenar els contagis".

En esta fase, el consistori entregarà més de 10.000 mascaretes, que se sumen a les ja entregades durant tota la desescalada, una acció integrada en el Pla Global Estratègic enfront de la Covid, que Mislata va aprovar el mes de maig passat, i que inclou mesures que desenvoluparan i incrementaran fins a finals d'enguany, adaptant-se a les condicions de cada moment de la crisi sanitària.

Destacats