Mislata senyalitza els excrements de gos amb banderetes alertant de l'inici imminent de les anàlisis d'ADN

Es tracta de l’última campanya municipal per a conscienciar als amos de mascotes. A partir del 15 de febrer començaran els controls policials i les sancions

Guardar

campaña excrementos perros Mislata
campaña excrementos perros Mislata

Amb prop de 2.500 gossos censats i genotipats, el projecte de l'ADN caní amb el qual l'Ajuntament de Mislata pretén acabar amb el problema dels excrements en la via pública entra en la seua fase decisiva. A partir del dia 15 de febrer, la Policia Local iniciarà els controls per a comprovar que tots els gossos estan inscrits en el cens i garantirà la cadena de custòdia de les anàlisis d'ADN de les deposicions que es troben en la via pública, imposant les corresponents sancions.

Però abans de tot açò, l'Ajuntament de Mislata ha llançat una última campanya de conscienciació ciutadana dirigida principalment als propietaris de mascotes, per a alertar-los que a partir de meitat de mes, les sancions per no arreplegar la femta dels gossos serà de 200€. I ho ha fet amb una singular iniciativa, que consistix a senyalitzar els excrements de gos amb unes banderetes i amb un missatge clar i concís: "No et faces el despistat".

Durant els pròxims deu dies, els operaris de Nemasa que durant les seues tasques de neteja viària detecten una deposició de gos en la via pública la senyalitzaran amb estes banderetes informatives, amb les quals es pretén sensibilitzar a la ciutadania. A les dos hores, aproximadament, l'operari tornarà al punt on va trobar l’excrement per a netejar-lo i retirar la bandera.

"Som conscients que la gran majoria de propietaris de gossos estan ja conscienciats i responsabilitzats amb este assumpte, però necessitem de la implicació de tota la ciutadania, perquè d'açò depèn en bona mesura l'èxit d'esta iniciativa", assegura la portaveu del govern municipal i responsable de l'empresa pública Nemasa, Mª Luisa Martínez. De fet, la col·laboració ciutadana ha sigut fonamental per a posar en marxa esta experiència pionera i censar a quasi dos mil cinc-cents cans, la majoria acollint-se a la campanya d'extraccions gratuïtes oferida pel Consistori i en la qual han col·laborat totes les clíniques veterinàries de la ciutat.

El dia 15 de febrer, els operaris de Nemasa i els agents de la Policia Local es posaran a la feina per a complir amb el seu paper en esta última i decisiva fase del projecte de l'ADN caní. Els primers, arreplegant mostres i manant-les a analitzar; els segons, garantint la cadena de custòdia i realitzant les identificacions aleatòries per a controlar que tots els gossos de Mislata estan censats i genotipats. Per a aquells propietaris que no ho hagen fet, l'ordenança municipal preveu sancions de 300€ i un termini màxim d'un mes per a fer-ho de forma obligatòria.

Destacats