Mislata recupera un entorn degradat per a crear 10.000 m² de zona verda al costat del Pou del Quint

Guardar

Zona reurbanizada 1
Zona reurbanizada 1

L'Ajuntament de Mislata ha conclòs els treballs de reurbanització d'una zona degradada situada en les proximitats de l'entorn protegit del Pou del Quint i dels horts urbans. Ara, aquesta zona intransitable de 10.000 m² s'ha convertit en una zona segura, verda i d'esplai per a la ciutadania de Mislata, connectada amb la zona urbana de la ciutat.

L'alcalde, Carlos F. Bielsa, indica que el projecte de reurbanització "s'ha dut a terme respectant l'entorn natural de la zona d'horta, endolcint el paisatge i minimitzant al màxim l'impacte d'urbanització. Hem transformat la zona en un espai sostenible i verd, dedicat a les persones, i totalment accessible".La perspectiva de gènere ha estat també una de les premisses per a la realització de les obres. En aquest sentit, "hem avaluat els usos de participació en la ciutat des d'un punt de vista d'integració de les funcions i els usos que habitualment duu a terme la ciutadania en l'espai públic per a crear zones més segures i un entorn més agradable i confortable", apunta Mercedes Caballero, regidora d'Urbanisme.

La nova zona, ja oberta al públic, compta amb una xarxa de camins totalment accessibles, zones d'esbarjo amb taules de pícnic i un nou parc agility per a mascotes, el més gran de la ciutat. A més, s'ha dotat tot l'espai d'enllumenat públic amb un sistema sostenible d'il·luminació led i amb una adequada distribució de punts de llum que proporciona màxima visibilitat, aportant més seguretat a la zona.

Destacats