Mislata readapta els seus contenidors amb tapes "sense contacte"

Guardar

NUEVOS CONTENEDORES SIN CONTACTO MISLATA 1
NUEVOS CONTENEDORES SIN CONTACTO MISLATA 1

La nova normalitat i les mesures sanitàries arran de la pandèmia de la COVID-19 han fet que cada vegada més evitem el contacte amb els objectes quotidians. Un d'aquests són els diferents contenidors de residus. Al llarg dels pròxims dies, s'incorporaran a Mislata les primeres 25 unitats de les noves tapes per als contenidors grisos, els destinats residus de resta. La idea, és aprofitar les dates nadalenques per a sotmetre a prova aquest nou sistema de tapa "sense contacte" i que redundarà en una millora en l'accessibilitat dels contenidors per no haver-se de tocar la tapa amb les mans.

L'alcalde de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, al costat de Mercedes Caballero, responsable de la regidoria de Medi Ambient i Urbanisme, han acompanyat al director de Nemasa, Fernando Díaz, en la presentació d'aquestes noves boques "sense contacte" per als contenidors. Per a Bielsa "canviar el tipus de tapa del contenidor ens permet dues coses. D'una banda, deixar de tocar la tapa amb les mans sent més senzill depositar el fem. I per un altre, en readaptar únicament les tapes, ens permet reutilitzar els contenidors que ja tenim Mislata, els fem més accessibles i a més estalviem la despesa d'haver de comprar uns nous".

El nou sistema va en línia amb el principi de millora contínua que regeixen tant en l'empresa municipal Nemasa, responsable del servei de recollida de fems en el municipi, com en la regidoria de Medi Ambient, del qual depén aquesta, tant pel vessant d'accessibilitat com pel component d'higiene, que té un gran protagonisme en la lluita contra la COVID-19.

Les 25 primeres unitats se situaran en bateries de contenidors ja existents repartides per tot el municipi, i la idea, és que, si el nou sistema té uns nivells adequats d'acceptació entre la ciutadania, es vagen incrementant gradualment entre la resta de les bateries de contenidors grisos i els marrons de restes orgàniques, alguna cosa que redundarà en un increment de la taxa de reciclatge a Mislata.

Destacats