Mislata “planta” l'arbre dels Drets de la Infància

Amb motiu del Dia Universal dels Xiquets i Xiquetes, la regidoria d'Infància de l'Ajuntament de Mislata ha volgut celebrar aquesta data amb un simbòlic arbre del qual pengen milers de cintes de colors amb els drets i desitjos de la infantesa

Guardar

DIA MUNDIAL INFANCIA MISLATA 1
DIA MUNDIAL INFANCIA MISLATA 1

El 20 de novembre és una data marcada en roig a Mislata, ja que és el Dia Universal de la Infància, i els xiquets i xiquetes del municipi estan sent uns actors essencials en la vida diària de la ciutat en els últims anys. Més encara sí que cap, quan en 2019 Mislata va rebre el premi internacional d'UNICEF per ser una de les millors ciutats del món per a ser xiquet o xiqueta i sent reconeguda amb el segell d'excel·lència de l'organització mundial.

Desafortunadament, la pandèmia ha impedit celebrar tan important efemèride amb un gran acte com en edicions anteriors. Encara així, la regidoria d'Infància, que dirigeix Lola Hortelano, no ha volgut passar per alt el dia. Per això, s'ha "plantat" en un bonic acte l'arbre dels Drets de la Infància, en el qual han participat les i els membres del Consell de la Infància i l'Adolescència de Mislata en representació de tots xiquets i xiquetes de la localitat. Hortelano aclaria que "més de 3000 alumnes i alumnes dels col·legis de primària de Mislata han escrit els seus desitjos i drets en sengles cintes de colors que s'han penjat en un arbre molt característic de la ciutat".

Es dóna la circumstància que el consistori va voler conservar el tronc d'un arbre ja mort i donar-li un nou significat. L'empresa pública Nemasa, responsable del manteniment de parcs i jardins, va ser l'encarregada de col·locar les cintes i donar l'aspecte final d'un arbre acolorit i ple de vida.

L'alcalde de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, va voler transmetre un missatge d'esperança a tots els xiquets i xiquetes, i sobretot d'agraïment pel seu implacable comportament durant la pandèmia. "Quan tot això passe farem una gran festa per a recuperar la participació contínua que caracteritza a la infància de Mislata. Perquè sense comptar amb la veu i opinió de la infància del present, no hi haurà avanços en el futur. Així que compte amb totes vosaltres i vosaltres per a continuar millorant Mislata", precisava Bielsa.

L'arbre i les seues cintes romandran temporalment, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten, en la Plaça Príncep d'Astúries perquè qualsevol persona puga acostara i gaudir d'aquest símbol de la infància i els seus drets. A més, la façana de l'ajuntament s'il·luminarà de blau, color representatiu d'UNICEF, organització internacional encarregada de protegir els drets de la Infància a escala mundial.

Destacats