Mislata invertirà enguany 350.000 € en redissenye urbanístic del carrer Hospital

L'Ajuntament pretén crear una avinguda enjardinada d'accés al futur centre hospitalari Manuela Solís

Guardar

inversión rediseño calle del Hospital
inversión rediseño calle del Hospital

Amb l'antic Vázquez Bernabeu infrautilitzau, el carrer Hospital és hui un carrer més de Mislata. Compta amb una calçada de doble sentit i un passeig arbrat pel qual transitaven principalment els joves que estudien en l'IES Martín i Soler i en el Centre Integrat de Formació Professional.

En els pròxims anys, a mesura que vaja executant-se la inversió de 100 milions d'euros anunciada per la Generalitat per a reformar l'hospital de Mislata i integrar-ho a la xarxa de salut pública -passarà a cridar-se Manuela Solís, en homenatge a la primera dona valenciana llicenciada en Medicina-, els serveis assistencials augmentaran i amb ells el tràfec del carrer Hospital, principal via d'accés al recinte hospitalari.

Per este motiu, el govern municipal ha decidit projectar la reurbanització del carrer Hospital per a 2017, el projecte estrella dels pressupostos aprovats per la Corporació per al present exercici. L'Ajuntament ja treballa amb diverses solucions paisatgístiques que faran d'este carrer una de les grans avingudes de Mislata. I encara que el futur disseny urbanístic encara no està decidit, l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, anuncia que seguirà la mateixa filosofia de reurbanitzacions anteriors: "Recuperar espais per a la ciutadania, donant prioritat als vianants sobre els vehicles i dotant-los de més espais enjardinats, per a fer de Mislata una ciutat més accessible i més habitable".

El govern de Bielsa ha pressupostat el redissenye urbanístic del carrer Hospital en 350.000 €, la més abundant de les inversions incloses en el pressupost municipal, però no l'única. Els comptes municipals per a 2017 inclouen també altres 250.000 € per a la rehabilitació de les instal·lacions esportives del complex poliesportiu de la Canaleta, prop de 90.000 € per a la reurbanització del carrer Castelló, 85.000 € per a l'asfaltat de carrers, 65.000 € per a la pavimentació dels accessos al col·legi Almassil o 60.000 € per a la reforma de la Llar del Quint.

L'annex d'inversions dels pressupostos es completa amb un pla de "renting" d'ordinadors per a l'Ajuntament, diversos parcs infantils, la construcció de nínxols en el cementeri, la renovació del mobiliari de l'avinguda Blasco Ibáñez, la reforma del centre cívic de l'avinguda de la Pau i de la sala de lectura de Santa Cecilia i el condicionament d'un local en el carrer Mariano Benlliure per a ús sindical.

Destacats