Mislata inverteix més de 300.000 € en renovació de les voreres de carrers de Mislata

El projecte de reurbanització persegueix millorar, eixamplar i fer més accessibles les voreres, a més d’urbanitzar l’entorn del futur centre ocupacional

Guardar

proyecto renovación aceras Mislata
proyecto renovación aceras Mislata

L'Ajuntament de Mislata segueix, any rere any, executant el seu model urbanístic, basat en la recuperació d'espais per a la ciutadania i el compromís amb l'accessibilitat. En cada exercici es van renovant diferents carrers i barris de la ciutat i en esta ocasió el projecte que està executant l'Ajuntament afecta als carrers Antonio Molle, Francisco Sastre, Alto Palancia, Llíria, Túria, José Pomer, Dolores Ibarruri i carrer Major.

El projecte està centrat quasi en exclusiva en la renovació i millora de les voreres d'estos carrers, encara que segueix el mateix model urbanístic que s'ha implantant en tota la ciutat, basat a "guanyar espai per als vianants, sobretot aquells amb mobilitat reduïda", explica la regidora d'Urbanisme, Teresa Peñarrubia. Així, en tots els punts que és possible, s'estan ampliant les dimensions de les voreres i en totes elles s'estan substituint els paviments, vorades i "rigolas".

El projecte contempla l'estricte compliment de la normativa en matèria d'accessibilitat. En les noves voreres ja no hi ha rastre de barreres arquitectòniques i els nous guals per als vianants, aqueixes rebaixes que uneixen les interseccions i comuniquen els itineraris amb els passos de vianants, estan ja adaptats per a qualsevol persona amb mobilitat reduïda. I es completa amb la renovació de l'enllumenat, que està sent substituït per noves lluminàries led més eficients i sostenibles.

Els carrers inclosos en este projecte municipal, explica Peñarrubia, "són vials pròxims a centres educatius, esportius i sanitaris, la qual cosa suposa una gran afluència de vianants per les seues voreres". A més, en la seua majoria, apunta la regidora, es tractava de voreres amb un paviment bastant antic, "per la qual cosa es feia més necessari, si cap, una renovació que oferisca als vianants més espai i una major seguretat".

Finalment, també s'ha inclòs en esta actuació la urbanització de l'entorn del futur Centre Ocupacional, unes obres que serviran per a proveir-ho de xarxa d'aigua potable, xarxa d'energia elèctrica i de gas natural, la qual cosa permetrà posar en funcionament les instal·lacions.

La inversió en este projecte ascendeix a un total de 323.117,18 € i és finançat conjuntament entre l'Ajuntament de Mislata i la Diputació Provincial de València. Les obres estan en marxa des de fa uns dies i la previsió és que finalitzen abans del 31 de març de 2017.

Destacats